Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje svetnikov Lukovice in Dragomera

NEUČINKOVITOST SREČANJ S SVETNIKI:

Občani na srečanjih s svetniki dajemo pobude in vprašanja, obračamo ene in iste teme, ki se nato predstavijo OS. Od svetnikov in občine pridobimo pomanjkljive odgovore, ali pa jih sploh ne. Na srečanjih s svetniki naj bi se občani informirali o projektih, svetniki LiDLL-a in SD-ja iz Dragomera in Lukovice pa sploh ne prihajajo na srečanja. Člani trenutne koalicije torej sprejemajo odločitve, ne pa odgovornosti, ne zanimajo jih mnenja krajanov. Svetniki, ki prihajajo na srečanja s krajani, nas po svojih močeh informirajo, naše pobude pa lahko na OS predstavijo v točki pobude in vprašanja svetnikov ter pod točko »razno«. Nimamo torej možnosti vplivanja na občinsko politiko, ki je pogosto v nasprotju z našimi interesi.

SKLEP:
Zapis srečanja posredujemo OS, objavimo v NČ in na MojaObčina.si, prosimo za pisne in javne odgovore, svetnikov in OU. 

Vprašanja za svetnike in OU:

1. Zakaj dragomerški in lukovški svetniki LiDDL-a in SD-ja, trenutne koalicije, niso prisotni na srečanjih?

NEEKONOMIČNO ZAPOSLOVANJE IN NAGRAJEVANJE:

V občinski upravi imamo skoraj dvakrat toliko zaposlenih kot v prejšnjem mandatu. Zaposleni napredujejo in so nagrajevani za svojo neučinkovitost. Imamo dokaze, da so zaposlitve nezakonite in brez sistemizacije, zato lahko zaposleni na OU napredujejo za pet razredov v dveh mesecih. Poleg tega se pogosto uporablja zunanje sodelavce, pretežno iz Maribora. Župan se je odločil, da bo funkcijo opravljal poklicno in s tem višal stroške OU.

Vprašanja za svetnike in OU:

2. Kakšno je končno načrtovano število zaposlenih OU?
3. Plače javnih delavcev so javne. Zakaj te informacije lahko dobimo le na vpogled, ne moremo pa jih dobiti?
4. Kakšni so razlogi župana, da bo funkcijo opravljal poklicno? V čem bo dodana vrednost njegovega dela v primerjavi z prejšnjim?

NEUČINKOVITOST OBČINSKE UPRAVE:

Prej so bili razpisi za šport marca, zdaj so oktobra, površno so priredili, prepisali pravilnik za šport občine Kamnik, objavljajo razpise, ki so drugačni od dogovorjenih na OS… OU je manj učinkovita kot prej, v medijih pa poročajo, da imajo tako veliko dela. Ogromno količino dela omenjajo tudi zaposleni na OU in svetniki.

Vprašanja za svetnike in OU:

5. Zakaj razpisi zamujajo?
6. Kateri projekti imajo trenutno prioriteto, so prioritete sploh dogovorjene?

ARBITRAŽA TOSCANE:

Imamo dokaze, da sklep občinskega sveta iz 2010 ni v skladu z zakonom. To dejstvo bi moralo imeti pomemben vpliv že na arbitražo kot tudi na nadaljnje pravdanje, ki je v teku.

Po poročanju zasebnega partnerja gre za tožbo za odpravo arbitražne odločbe. Tudi če bo občina uspela z tožbo, možnosti so majhne, to pomeni nov arbitražni postopek, ponovni stroški za novo arbitražno odločanje (cca 100.000 €) in verjetno dejstvo, da občina tako poceni ne bo nikoli več dobila TC center. Njegovo mnenje je, da je namen tožbe samo zavlačevanje, da se v tem mandatu ne obremenjuje proračuna in se sredstva porabijo za športno infrastrukturo na parcelah zasebnega društva ŠP Log.

Vprašanja za svetnike in OU:

7. Kakšno je vaše mnenje glede sklepa iz 2010 in kaj boste glede tega storili?
8. Ali so občinski svetniki pred glasovanjem za tožbo, dobili obrazložitev odvetnice, kakšne posledice ima to lahko za občino?

GRAJENO JAVNO DOBRO V DRAGOMERU:

Ogledali smo si celotno dokumentacijo, ki dokazuje, da OU ne govori resnice, zavaja in zavlačuje s podajanjem svojih razlogov glede ukinjanja grajenega javnega dobra v Dragomeru.

Vprašanja za svetnike in OU:

9. Kateri so resnični nameni OS in OU glede grajenega javnega dobra in njeni načrti za prihodnost športnega parka v Dragomeru?

GRADBENA DELA NA LUKOVICI, OPN:

Na Lukovici se opravljajo gradbena dela, pod Liparjevim gričem, kjer smo bili občani že pred leti proti pozidavi, zdaj pa je zazidljivo. OPN ni sprejet zato se lahko dela kot se komu zahoče.

Vprašanja za svetnike in OU:

10. Kaj se gradi na Lukovici? In kakšni so in kakšni bodo ukrepi občine?
11. Kaj se dogaja z OPN-jem?

AVTO ODPAD PRI ŠOLI:

Na parceli 68/4 (???) pri šoli, se že leta nahaja avto odpad. Mesto si je že ogledovala inšpekcija. Ta del je zelo zanemarjen in okoljsko sporen, pred leti, ko se je urejalo bregove Malenščice, so odpeljali cel kamion odpadkov, predvsem gum.

Vprašanja za svetnike in OU:

12. Kaj bo ukrenila OU na področju, kjer je avto odpad in kdaj?

OGLAŠEVALSKI PANO PRI PEKU:

Občina je v pravdanju s pekom, gospodom Mežnaričem, izgubila.

Vprašanja za svetnike in OU:

13. Kdaj bo pano odmaknjen?

Oglejte si tudi