Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

"Novinka" Korak naprej zmagala v Dragomerju in Lukovici

Neuradni podatki lokalnih volitev 2018 kažejo, da so volivke in volivci Dragomerja in Lukovice največ svojih glasov zaupali skupini Korak naprej. Skromno bomo počakali vsaj do uradnih izidov volitev, že sedaj pa je na mestu zahvala vsem tistim, ki so prepoznali novo dodano vrednost, ki jo v prostor prinašajo člani Korak naprej, in nas volili. Lepa hvala vsem.
Pričakovali smo sedež v občinskem svetu, tudi sami pa bili presenečeni nad zmago. Očitno si Dragomer in Lukovica res želita sprememb. Morda veljamo za nove obraze v lokalni politiki, nismo pa novinci v lokalnem življenju. Tukaj smo doma in poznamo teren in krajani nas poznajo kot dejavne prostovoljce. Naš Blaž je na prejšnjih lokalnih volitvah tekmoval pod našim imenom, prej pa delno oddelal mandat v drugi sestavi občinskega sveta. Verjamemo, da so volivci podprli tudi naš program, naša prizadevanja, da ponovno vzpostavimo skupnost, ki bo delila še kaj več kot kanalizacijo in asfalt. Morda z nami delijo mnenje, da bo morala skupnost postati neka dodatna varnostna mreža za kakovostnejše in srečnejše življenje in prevzeti odgovornosti, ki se jih država vse bolj otepa. Morda tudi oni mislijo, da mora postati Toscana središče krajevne skupnosti, kjer bodo krajevne roke, srca in glave na kupu nesreče lahko začeli soustvarjati skupnost, ki si jo želimo.

Morda pa naši volivci cenijo to, da smo takoj začeli z delom in ne s praznimi obljubami. Naša spletna stran je zaživela in najprej objavila odmevno soočenje kandidatov za župana, ki ima do tega trenutka 819 ogledov. Začeli smo z objavljanjem prispevkov, ponovno pa k sodelovanju vabimo vas krajane. Zbiramo vaše pobude, probleme, ideje, ki se tičejo nas vseh, da bomo dosegli dvoje: informirali krajanke in krajane ter olajšali občini delo, ki ga ima z informacijami javnega značaja ogromno. Verjamemo, da so naši krajani dovolj pismeni, da najdejo informacije, če jih imajo na razpolago. Postati želimo krajevni medij, ki bo ponujal osnovne informacije o krajevnih dogodkih, odpiral pereče teme, domače arhive in služil kot prostor za demokratično izmenjavo mnenj.

»Veseli me, da novi stari župan v svoji izjavi na mojaobcina.si izpostavlja dokument, ki ga Korak naprej razume kot enega temeljev svojega delovanja. Ker ga doslej ni omenjal, niti deloval v skladu z njim, sklepam, da ga je prebral na naši spletni strani. Pismo o sobivanju v novi občini, ki so ga pred več kot dvanajstimi leti zapisali ustanovitelji naše skupne občine, pod četrto točko predlaga, da naj bo 'podžupan praviloma iz druge krajevne skupnosti', zato pričakujem, da mi bo župan v imenu še boljše povezanosti in skladno z uradnimi rezultati volitev kot zmagovalcu v Dragomerju in Lukovici ponudil mesto podžupana. Tako bo javno pokazal, da bo tudi sicer praviloma deloval kot priporočajo ustanovitelji,« nam je povedal Rupnik, predstavnik Korak naprej v občinskem svetu, po tem ko je dal za večerjo.

 

Darijan Novak

Oglejte si tudi