Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
11°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

DU LOG - napoved dogodkov v maju in juniju

 

4. maj:  izlet z vlakom v Radovljico

Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti kraja. Ustavili se bomo pri rojstni hiši znanega slovenskega arhitekta Ivana Vurnika (za Fabianijem in Plečnikom se uvršča med začetnike moderne slovenske arhitekture),obiskali bomo čokoladnico in lectarsko delavnico. Po želji bomo postali v tamkajšnji slaščičarni na kavico. Potepanje po Radovljici bomo zaključili z ogledom gotske cerkve sv. Petra in s kosilom v gostilni Lectar.


10. maj, ob 9:00: čajanka z delovno akcijo

Združili bomo prijetno s koristnim in se posvetili spomladanskemu čiščenju prostorov in ureditvi okolice doma društva upokojencev Log. Delovno akcijo bomo zaključili s piknikom za udeležence.

 

25. maj: predstavitev jutranje telovadbe »1000 gibov«

Vadba je namenjena občanom nad 50 let, ki želijo kaj narediti za svoje zdravje. Gre za sklepne vaje, ki jih je sestavil dr Nikolay Grishin. Vse vaje se izvajajo stoje. V 30 minutah se razgibajo vsi sklepi telesa in vse mišične skupine. Začne se pri dlaneh, konča pa pri podplatih. S tem se ohranjajo funkcionalne sposobnosti in se doseže boljša gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje. V naši občini ta vadba poteka že 6 let na dveh lokacijah ( v Dragomeru in na Logu). V tednu vseživljenskega učenja vabimo občane, da se udeležite predstavitve in se  tudi aktivno vključite v vadbo.

 

1. junij: izlet v Šoštanj

Na povabilo DU Šoštanj si bomo ogledali številne znamenitosti kraja, s katerimi nas bodo seznanili člani njihovega društva. Šoštanj je mesto z bogato zgodovino, znano pa je tudi po novonastalem Družmirskem jezeru, ki je posledica posedanja tal nad opuščenimi rovi rudnika Velenje in velja za najglobje jezero v Sloveniji.

 

Podrobnejša obvestila o posameznih dogodkih sledijo kot običajno!

 

Kontakti:

Predsednik društva:        Miha Lenaršič          041 534 205

Tajnica Društva:               Viktorija Jerina        041 760 865

Oglejte si tudi