Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
25°C
12°C
Oceni objavo

DU Log - čajanka v maju

Nič kaj obetavna vremenska napoved nas ni odvrnila od načrtovanega srečanja. V sredo, 10. maja, se je vabilu na delovno akcijo v sklopu čajanke odzvalo 20 članov. V oblačnem jutru smo pred lopo popili jutranjo kavico in čaj, nato pa smo se brez nepotrebnega posedanja lotili dela. Večji del udeležencev je poprijelo za delo v okolici doma. Opleli so dovozno pot in robnike ter oprali tlakovani del dvorišča. Z odstranitvijo plevela so pridobile osvežitev tudi trajnice med škarpniki in ob ograji, tudi naša lipa je bila deležna pozornosti pridnih rok. Košnja ni bila potrebna, saj nas je s tem opravilom prehitel ter presenetil podnajemnik in naš član Drago. Tudi lopa je bila deležna  naše pozornosti. Nekaj članov se je posvetilo montaži zaključnih opažnih letvic na nosilne stebre in tako zaključilo z delom na  notranjih stenah. Groba dela v lopi bo potrebno zaključiti še z montažo stropnega dela, glede tega pa je med našimi  spretnimi člani že stekel pogovor o idejah in izvedbi.

Tudi notranji prostori doma so bili deležni temeljitega čiščenja. Očistili smo okna, radiatorje, lestence, kuhinjsko nišo, sanitarije in ostali inventar. Zavese bo doma oprala naša tajnica Viktorija in jih namestila naknadno. Naši prošnji za odvoz skladiščenega materiala na podstrešju doma so se odzvali tudi člani Mladinskega odseka - PD Rega Log in svoje stvari odpeljali. Zahvaljujemo se jim za razumevanje in sodelovanje. V prihodnje bo sledilo nadaljevanje s čiščenjem podstrešja doma.

Tik pred zaključkom akcije so oblaki popustili pod težo in pričelo je deževati. Pohiteli smo s pospravljanjem orodja in bili veseli, da smo uspešno izvedli  delovno akcijo. Dež nam ni pokvaril prijetnega razpoloženja, za kar je poskrbela  prijetna glasba in še omamne vonjave z žara. Ob prijetnem druženju smo se okrepčali, poklepetali pa tudi malo zaplesali.

Razšli smo se veseli in bogatejši za še eno izkušnjo ob koristnem in prijetnem druženju. Hvala in pohvala vsem udeležencem! 

Za DU Log: Damijana Toplak

 

Oglejte si tudi