Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Obnova šolske telovadnice je zaključena

Velika šolska telovadnica ima novo, lepšo ter seveda bolj funkcionalno podobo. Zaradi izvajalčevega zamujanja pri delu so bili pouk in popoldanske dejavnosti v telovadnici ovirani kar nekaj tednov.
V telovadnici so novembra potekala obnovitvena dela. Izbrani izvajalec je obnovil tlake in z novo podlago preplastil tla telovadnice. »V sklopu projekta je bila obnovljena obstoječa podlaga. Izbrani izvajalec jo je na poškodovanih mestih zapolnil in nato po celotni dolžini prebrusil. Sledilo je polaganje devet milimetrov debele upogljive talne obloge ter oznaka igrišč za košarko, odbojko, rokomet, tenis in nogomet,« je pojasnil Martin Martinčič iz občinske uprave. Nove rdeče igralne podlage, ki je zamenjala dotrajano in obledelo zeleno, so se zelo razveselili osnovnošolci. Ti so nam povedali, da je bila prejšnja podlaga dosti trša. Sicer pa se na šoli lahko pohvalijo tudi z novimi odbojkarskimi igrišči. »Postavili so se temelji za odbojkarsko igrišče. Naročene so bile nove mreže in drogovi,« je povedal Martinčič. Odbojko bodo lahko po novem igrali na enem velikem igrišču ali pa na dveh manjših. Za obnovo so na občini odšteli dobrih 31 tisočakov. Projekt sanacije tal šolske telovadnice je del evropsko financiranega programa Leader, iz tega naslova naj bi občina pridobila polovico sredstev.

 

Velika pridobitev, ki so jo izvedli sočasno z obnovo telovadnice, pa je ločeno ogrevanje. »Z dodatnimi ventili smo v sklopu sanacije uredili ločeno ogrevanje šolske telovadnice, ki je po novem neposredno povezana s kotlovnico,« nam je povedal župan Stanovnik. Ta ukrep bo omogočil samostojno ogrevanje telovadnice v popoldanskem času in med počitnicami, ko v telovadnici potekajo zunajšolske dejavnosti. Ker popoldne ne bo treba ogrevati celotne šole, naj bi tudi precej privarčevali. Obenem so stare radiatorje nadomestili z novimi, zaradi česar naj bi bile temperature v telovadnici v zimskih mesecih prijetnejše. Za obnovo sistema ogrevanja so odšteli 3500 evrov.

 

V. L. 

Oglejte si tudi