Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Log - Dragomer
DANES
23°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Ženske so razvajali s plesno-glasbenim prepletom

Log - Dragomer, 12. marec 2015 – Po lanski izjemno dobro sprejeti prireditvi ob dnevu žena je KUD Kosec tudi letos ob dnevu praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk na odru gostil številne glasbene in plesne goste, ki so obiskovalcem polepšali večer. Prireditev je spremljala še razstava klekljarskih in likovnih del.
Na Koščevi prireditvi ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žena, so organizatorji v središče pozornosti ponovno postavili vse ženske, dekleta in žene. Njihove čute so ustvarjalci prireditve razvajali z mešanico glasbenih zvrsti in plesnih korakov ter čudovito razstavo umetnin, ki so jih ustvarili spretni prsti klekljaric in dovršene poteze likovnikov.
Ta večer so na svoj račun zagotovo prišle ljubiteljice ter seveda tudi ljubitelji glasbe. Glasbeni program je bil zelo pestro obarvan. S klasičnimi ritmi sta prepričevala šestošolka Ema Brlan, ki je na svojo violino zaigrala prvi stavek sonate št. 8 Arcangela Corellija, ter Klemen Lorber, ki se je s trobento sprehodil v taktih Pink panterja, ki ga je spisal sloviti Henry Mancini. Za dobro in veselo vzdušje je poskrbel ansambel Presenečenje, ki deluje v okviru KUD Drenov Grič - Lesno Brdo. Ob preigravanju skladb v narodnozabavnih ritmih so obiskovalce pošteno zasrbeli prsti na nogah. Vzdušje so še stopnjevali člani Senožeškega tamburaškega orkestra, ki ga vodi Eva Dukarič. Ti so se prvič zbrali pred petimi leti, izdali pa so tudi že zgoščenko, z naslovom Po lojtrci gor in dol. S svojo glasbo so razveseljevali občinstvo po številnih krajih v Sloveniji, pot pa jih je zapeljala tudi v tujino. Pripadnice nežnejšega spola so se ob koncu prireditve raznežile še ob dalmatinskih ritmih. Zadišalo je po morju in borovcih, zadoneli so biseri dalmatinske klapske glasbe, ki je zazvenela iz grl slovenske klape Galeb.
Na odru pa so tokrat stali tudi naši mladi plesalci. Baletke Katje Vidmar so prijateljske vezi pletle v koreografiji Prijateljice, prvič pa so na odru stali tudi otroci iz folklorne skupine Nageljčki KUD Kosec, ki jih vodi Nataša Kogovšek. Kot je povedal povezovalec prireditve Emir Jušič, učence povezuje spoznavanje kulture, običajev in življenja v preteklosti, seznanjajo se s starimi šegami, plesi, z oblačili in igrami preteklega časa, majhen mozaik iz folklorne plesne kulture pa so predstavili tudi občinstvu.

Po koncu prireditve si je log-dragomerško občinstvo ogledalo še nežne čipke, ki so jih ustvarile spretne domače klekljarice. Njihovi unikatni izdelki bodo v večnamenskem prostoru osnovne šole razstavljeni do 24. marca.

V. Lovrenčič

Oglejte si tudi