Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Roki sta si podali dobrodelnost in druženje

Praznik Občine Log - Dragomer je imel letos dobrodelno noto. Organizatorji so pripravili pester celodnevni kulturni, izobraževalni, športni in zabavni program. Večerno dogajanje sta popestrila Alenka Gotar in Ansambel Zajc.
Letošnji praznik občine Log - Dragomer si bodo obiskovalci prizorišča v športnem parku na Logu zagotovo zapomnili po pozitivno naravnanem sporočilu. Z denarnimi prispevki so namreč pomagali socialno ogroženim otrokom. »Na prireditvi smo za dobrodelni namen zbrali 928 evrov, ki jih bomo namenili za pomoč socialno ogroženim otrokom iz Občine Log - Dragomer ter za njihovo udeležbo na poletnem taboru v bližini vasi Podbela ob Nadiži,« nam je povedal podžupan Simon Strgar. Dodal je, da je Humanitarno društvo Križemrok celo leto v skrinjicah zbiralo prostovoljne prispevke. In ravno to društvo bo nekaj otrok iz naše občine odpeljalo na enotedensko taborjenje, kjer se bodo otroci naučili preživetja v naravi, se ob tem zabavali in družili ob tabornem ognju. V društvu zanje pripravljajo številne zanimive delavnice, poleg tega pa bodo plavali, izdelovali vozle, plezali, peli ob kitari, na dnevnem redu pa bodo tudi socialne interaktivne igre.

Na prireditvi je spregovoril župan Miran Stanovnik, ki je povedal: »Danes ne samo da praznujemo dan občine, ampak lahko rečemo, da smo dosegli eno zmago. Prva zmaga je v tem, da smo uspeli uskladiti in združiti veliko aktivistov z različnih področij. Danes praznujemo praznik občine z dobrodelno aktivnostjo. Zbrali smo se tudi zato, da pridemo ven iz naših hiš, da se tukaj poveselimo, pogovorimo, morda malo pošimfamo.« Osrednje mesto na prireditvi je zasedal impozanten pečen vol, ki se je vrtel nad ognjem, organizatorji pa so ga skupaj s prilogo med obiskovalce razdelili brezplačno. Sicer pa so se s svojimi dejavnostmi na stojnicah predstavila tudi lokalna društva KUD Kosec, PD Rega, ŠŠD Log - Dragomer in Humanitarno društvo Križemrok. Svoje mesto je dobila tudi skupina, ki je razprostrla zemljevid, na katerega so lahko občani z rdečim oziroma zelenim svinčnikom zapisovali negativne oziroma pozitivne stvari v občini. Korenjaki so vabili na plezalno steno, na nogometni zelenici so žogi kraljevali nogometaši, na balinišču v Dragomerju pa so pripravili upokojenski balinarski turnir. Poskrbljeno je bilo tudi za animacijo otrok. Reševalna ekipa občinske civilne zaščite in domači gasilci so na prizorišču zainteresirane seznanili z uporabo defibrilatorja in postopki oživljanja, veliko zanimanja pa je požela tudi visoka gasilska lestev, ki je obiskovalce dvignila nad prizorišče. Prijetno druženje sta v večernih urah glasbeno obarvala Ansambel Zajc in Alenka Gotar.

V. L.

Zahvaljujemo se vsem naštetim:
obiskovalci prireditve, ki so soustvarili čudovit dogodek in s svojimi denarnimi prispevki pomagali socialno ogroženim otrokom, Humanitarno društvo Križemrok, NK Dragomer, KUD Kosec, Mladinski odsek PD Rega, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Log, ŠD Log, Papirnica ALTA, g. Pero Gabrovšek in g. Šalja z Vrhnike, g. Ivan Hvala iz Logatca, g. Pavel Zalokar in g. Matjaž Ocepek iz Borovnice, g. Sadik Shaip, predsednik Golobarske zveze Slovenije, Alenka Gotar in Ansambel Zajc.

Oglejte si tudi