Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Občina Log - Dragomer ima podžupana

Župan Miran Stanovnik je za svojo desno roko imenoval dr. Simona Strgarja iz svoje Liste za Dragomer, Log in Lukovico. Ta je že prestal ognjeni krst, saj je v času Stanovnikove odsotnosti dobil pooblastilo za opravljanje vseh tekočih nalog iz županove pristojnosti in nalog, ki so potrebne za sestavo še preostalih občinskih teles Občine Log - Dragomer.

Novoizvoljeni podžupan nam je povedal, da bo funkcijo opravljal nepoklicno. »Z županom se o vseh podrobnostih še nisva dogovorila, vendar najverjetneje ne bom pokrival področij, temveč kar konkretne projekte, ki jih bom potem izpeljal.«

Svoje delo je začel že kmalu po imenovanju, saj je v prvih tednih leta dobil pooblastilo župana za nadomeščanje. Čeprav ima v tem času pooblastilo za opravljanje vseh tekočih nalog iz županove pristojnosti, pa je bila glavna naloga sestava delovnih teles. »Ustanovili smo tri delovne skupine, ki so že začele delati. Gre za delovno skupino za strategijo razvoja Občine Log - Dragomer, delovno skupino za proračun 2015 ter delovno skupino za kanalizacijo s čistilno napravo.« Kot je dodal, bo omenjena delovna skupina za proračun pregledala in dopolnila prvo različico proračuna, ki so ga svetniki imeli na mizah novembra. Prvi osnutek naj bi predelala tako, da bodo upoštevali vse prejete pripombe. Na podlagi priporočil delovne skupine naj bi občinska uprava pripravila nov predlog, ki bo šel nato pred občinski svet. V tem času, predvidoma prvo trimesečje, naj bi se občina financirala začasno. »Vse preostale zadeve, ki se tičejo delovanja občine, pa je župan Stanovnik uredil z občinsko upravo, tako da vse poteka nemoteno,« je zaključil Strgar.

 

V. L. 

Oglejte si tudi