Oceni objavo

Dragici Krašovec naziv častne članice Dviga

Log - Dragomer, 29. marec 2022 – V društvu  so ji naziv podelili za posebne zasluge pri uspešnem delu društva ter njegovemu razvoju. Kot pravi nova častna članica Dviga, Dragica Krašovec, je še polna ustvarjalnih moči in dokler bo tako ter ji bo ob tem še služilo zdravje, ne vidi razloga, da ne bi še naprej ostala dejavna in vztrajala pri delu, ki ga ima rada.

Kot so pri društvu Dvig zapisali v utemeljitvi za podelitev naziva častne članice Dragici Krašovec, ima ta posebne zasluge za razvoj in uspešno delo društva na različnih področjih. Med njimi so razvijanje bralne kulture , razkrivanje zgodovine bivanja in življenja krajev občine Log - Dragomer v reviji Pogovori z občani. V devetih številkah revije, ki so nastajale med leti 2014 in 2022 je bilo objavljenih 31 življenjskih zgodb občanov, kar 15 jih je opravila in zapisala prejemnica naziva častne članice. Sodelovala je tudi pri odkrivanju in promociji literarnega ustvarjanja sokrajanov, pri predstavitvi dosežkov Dviga in predstavitvi lokalnih ustvarjalcev na prireditvah, poleg tega pa tudi sama piše poezijo in jo deli na različnih Dvigovih dogodkih.

Kot nam je povedala ima rada kraj in ljudi, zato ji ni težko delati. »Celo življenje sem  bila navajena biti aktivna od jutra do večera in, ko prideš v pokoj ti to manjka. Takrat imaš znova čas, da izživiš tiste želje in stvari, za katere se ti je zdelo, da ti je prej v življenju zmanjkalo časa. Imam različne interese, ki jih lahko na ta način zadovoljujem, se znova in znova veliko naučim, se izobražujem in tako se na nek način čutim dolžna, da to vrnem nazaj skozi delo.« Dragica Krašovec je v društvu Dvig najbolj dejavna na literarnem področju, na katerem je bila aktivna pred poroko, po selitvi na Lukovico, pa se je kulturno življenje do pokoja ustavilo.

Dokler bodo v njej ustvarjalne moči in ji bo zdravje služilo, ne vidi razloga, da ne bi počela, kar rada počne. Občanom pa sporoča naj pridejo na dogodke in prireditve, ki jih organizirajo različna občinska društva. »To je priznanje vsem tistim, ki se trudijo, da bi to kolo razvoja gnali naprej. Obenem pa je to zadoščenje tistim aktivistom, ki poleg svojih  obveznosti želijo narediti kaj dobrega za naš kraj in naše  ljudi. Prireditev v naši občini je vedno več, žal pa je na njih viden le določen krog ljudi. Ustvarjalci izgubljajo pogum in moč, peša tudi ustvarjalnost, če vidiš, da ni odziva« Zato si želi, da bi prišli novi obiskovalci in mladi. »Razvoj kraja bomo lahko gradili na mladih močeh. Jutri bodo v naših pogojih delovali sami in če se sami ne bodo navadili, da je poleg službe in družine v življenju pomembnega tudi kaj drugega, potem ne bo razvoja in prave prihodnosti.«

 

V. L., Foto: Društvo Dvig

Oglejte si tudi