Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Ni sreče v Življenju

Okolje nedihajočih stvari nas vzgaja za otopelost, daje nam občutek naključnosti; bomo imeli dobro gensko osnovo ali ne, bomo imeli dobre starše ali ne, bomo rojeni tu ali tam, bodo naši otroci zdravi ali bolni, bomo vstopili v banko v času oboroženega ropa ali ne. V njem vlada naučeno prepričanje, da je vse odvisno od sreče in smo kot listje v vetru na milost in nemilost prepuščeni vetru Življenja. Vidite v tem roko temnih sil, ki nočejo, da bi imeli karkoli pri tem, kar se nam zgodi? Hočejo nas v popolni nemoči.

Pa vendar Življenje ni ruleta. V njem vlada absolutni zakon svobodne volje. Tudi preden smo sem prišli in tudi potem, ko bomo od tu odšli, smo svobodni in smo si izbrali, karkoli že imamo. Če še niste prižgali zelenega žarka ljubezni, s katerim odgovornost prevzamete v svoje roke, potem za vas izbira vaša osebna moč vse tisto, kar jo bodri k rasti.

V Življenju ali preživiš ali se vdaš. To ni odvisno od genov, volje drugega ali 'naključij', le od vašega duha in vaše osebne moči, ki privablja k sebi natanko tisto, kar potrebuje, da se dvigne nad trenuten nivo zavesti, se vedno bolj približuje Zakonu Enega in slednjič izbere služenje Ljubezni, ki smo.

Moč je v naših rokah, Marjeta Šumrada

Oglejte si tudi