Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

RIS3 Guidebook – učinkovito orodje za razvoj regionalnih strategij pametne specializacije v agroživilskem sektorju

Izšel je RIS3 Guidebook (RIS3 Vodnik), ki si ga lahko brezplačno prenesete in tako spoznate dragocene vpoglede in praktične smernice, kako razviti učinkovite inovacijske strategije v agroživilskem sektorju, ki so v skladu s potenicali vaše regije.

Raziskovalne in inovacijske strategije za pametno specializacijo (RIS3) so politični okvir, ki ga je razvila Evropska unija (EU) za krepitev regionalnih inovacij in gospodarske rasti. Regije in države članice spodbuja, da opredelijo svoje edinstvene priložnosti, sredstva in konkurenčne prednosti ter spodbuja rast, ki temelji na inovacijah.


Vodnik RIS3 vključuje vsebino kako praktično pristopiti k strukturirani analizi regionalnih potencialov, njihovemu opravljanju in sodelovanju zainteresiranih strani. V vodniku se bralec sreča tudi z modelom oblikovanja skupne vizije in opredeljevanjem prednostnih nalog v skladu s prepletanjem politik in akcijskih načrtov. Nenazadnje pa RIS3 ponuja načine vzpostavitve mehanizmov spremljanja dela in uspeha.


Pristop zagotavlja, da so viri učinkovito usmerjeni in da so inovacijske dejavnosti usklajene z regionalnimi prednostmi, kar spodbuja gospodarsko rast in konkurenčnost.


Kliknite na link in si brezplačno prenesite RIS3 Guidebook: https://bit.ly/3LFmPHS 


Oglejte si tudi