Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C

BOŽIČ V LJUBLJANI 2017

##VIEWS##
Organizator: Simfonični orkester Cantabile
Vstopnina: 12€, 15€, 18€
Cankarjev dom Ljubljana

božič v ljubLjani 2017

Simfonični orkester Cantabile

Marjan Grdadolnik, dirigent

Matej Avšič, koncertni mojster

 

Mojca Bitenc, sopran

Lucas Somoza Osterc, bariton

Miro Božič, orglice

Anja Šoštarič, violina

 

Pavle Ravnohrib, umetniška beseda

 

Komorni zbor Ipavska, zborovodja: Michele Josia

MePZ Adoramus Logatec, zborovodja: Marjan Grdadolnik

 

producent: Damijan Bogataj

režiser: Henrik Neubauer

florist: Ivo Uršič

tradicionalni praznični koncert Božič v Ljubljani bo poslušalcem v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma tudi letos ponudil bližnje srečanje z vrhunskimi izvajalci ter z najlepšo glasbo, ki so jo z mislijo na božič ustvarili najvidnejši glasbeni ustvarjalci. Od brezčasnega uvodnega dela Bachovega Božičnega oratorija preko mojstrovin Puccinija in Josie do Čajkovskega, ki v baletni suiti Hrestač pričara občutenje praznika.

Ob mogočnem zvoku velikega Simfoničnega orkestra Cantabile, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, bodo glasbeni večer obogatili tudi vokali pevcev dveh vrhunskih zborov. Prvi prihaja iz Vipavske doline in nosi ime Ipavska, drugi s pomenljivim imenom Adoramus pa iz Logatca. Ob odličnih pevcih v zborih bosta nastopila še solista, uveljavljena sopranistka Mojca Bitenc in baritonist Lucas Somoza Osterc, ki je iz slovenskih korenin v daljni Argentini dozorel v odličnega in spoštovanega opernega solista svetovnih odrov. Kot solistka na violini se bo z atraktivno skladbo predstavila obetavna mlada glasbenica Anja Šoštarič.

Začetek tradicionalnega koncertnega večera Božič v Ljubljani so glasbeniki letos namenili prav posebnemu glasbilu. Vrhunski interpret Miro Božič bo z malimi ustnimi orglicami glasbenike, pevce in poslušalce z motivom že davno ponarodele božične pesmi Tam stoji pa hlevček povedel v skupno glasbeno praznovanje božiča, ki že dve tisočletji ljudem na zemlji prinaša veselo novico in vrača upanje. Koncertna uvertura bo na odru Gallusove dvorane doživela krstno izvedbo.

Z odlomki iz del priznanih literarnih ustvarjalcev bosta glasbeni večer dopolnila Alenka Höfferle Felc in Pavle Ravnohrib. Preplet tradicionalnih napevov z deli velikih mojstrov in ustvarjalnostjo sodobnikov obeta tudi na letošnjem tradicionalnem koncertu Božič v Ljubljani 2017 praznično glasbeno doživetje, ki bo v srcih poslušalcev odmevalo še dolgo.

Vstopnice: 12 €, 15 €, 18 €

 

Nakup vstopnic:

Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maximarketa)

T 01 24 17 299, 24 17 300

E vstopnice@cd-cc.si

https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/bozic-v-ljubljani-1

Delovni čas: od ponedeljka do petka od 11. do 13. ure in od 15. do 20. ure, sobota od 11. do 13. ure ter uro pred prireditvami.

Nakup vstopnic je mogoč tudi pri pooblaščenih prodajalcih (Petrol, www.mojekarte.si idr.) in pri nastopajočih.

Logatec: Simfonični orkester Cantabile, info@cantabile.si

Brezovica: Damjan Furlan, tel. 040 833 482

 
Simfonični orkester Cantabile

www.cantabile.si

 

Oglejte si tudi