Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Ste vi novi mladi ambasadorji za zeleni prehod?

Mladi, ki prihajate iz zasavske regije imate zdaj priložnost, da uresničite svoje ideje, za kar lahko pridobite sredstva v višini 10.000 €. Razpis EUTeens4Green je namenjen vključevanju mladih v pospeševanje zelenega prehoda v njihovih regijah. Vas zanima?

Mladi so bili predolgo izpuščeni iz odločanja, ki vpliva na njihovo prihodnost, čeprav je ravno njihova prihodnost v veliki meri odvisna od zdaj sprejetih političnih ukrepov za zmanjševanje učinkov globalnega segrevanja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. Zato je Evropska komisija priznala pomen sodelovanja mladih v političnem dialogu, zlasti v zelenem prehodu. Razpis EUTeens4Green je namenjen vključevanju mladih v pospeševanje zelenega prehoda v regijah, ki proizvajajo fosilna goriva. Na območju Slovenije sta to Zasavska in SAŠA regija. Razpisno dokumentacijo najdete na tej povezavi, do prijavnega obrazca pa dostopate tukaj.

Kdo se lahko prijavi?

Projekte lahko prijavijo posamezniki (stari od 15 do 24 let), skupina mladih starih od 15 do 24 let ali mladinska združenja s sedežem v eni izmed regij Sklada za pravični prehod. Prijavitelj lahko odda le en projektni predlog. V imenu posameznikov oz. skupine mladih se lahko prijavi tudi organizacija, vendar morajo biti izvajalci projektnih aktivnosti mladi med 15. in 24. letom. 

Razpoložljiva sredstva

V okviru razpisa je za uresničevanje idej mladih na voljo okvirno 700.000 €. Maksimalna vrednost financiranja posameznega projekta je 10.000€. Pred začetkom izvajanja projekta prejmete predplačilo v višini 10 do 25% celotnega projektnega proračuna. Ostali stroški pa bodo povrnjeni po oddanem vmesnem in končnem poročilu in pregledu upravičenosti vseh stroškov.

Pomembno:

                   Rok prijave: 3.11.2022 do 17. ure (CET)

                   Trajanje projekta: do 12 mesecev

                   Začetek izvajanja projekta: med januarjem in junijem 2023

                   Projektna prijava mora biti spisana v angleščini

                   Razpisna dokumentacija

Imaš vprašanje, potrebuješ pomoč pri prijavi?

Pridruži se nam na spletni informativni delavnici, v četrtek, 13.10.2022, ob 17. uri kjer bomo lokalni podporniki Consulta.si in Zavod Aspira predstavili razpis, upravičene aktivnosti in stroške. Za zainteresirane prijavitelje pa v ponedeljek, 17.10.2022, ob 17. uri, pripravljamo še delavnico za razvoj idej. Ta bo potekala v živo, lokacijo pa sporočimo naknadno.

Prijave sprejemamo najkasneje do srede, 12. 10. 2022, na povezaviInformativna delavnica bo potekala preko MS Teams. Povezavo, preko katere boste dostopali do dogodka na spletu, boste prijavljeni prejeli na vaš e-naslov.

Oglejte si tudi