Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Nekaj za dušo: jesensko dogajanje na Ponovičah

S slovesom od poletja se narava upočasnjuje in s tokom njenega (in našega) umirjanja gre tudi Društvo Lojtra. V luči tega bo hrib na Ponovičah v septembru in oktobru gostil povezovalne, zdravilne in izobraževalne delavnice v naravi, ki nas usmerjajo v še globlji in pristnejši stik s samim s seboj.
Od 23. do 25. septembra bo tam potekal Vikend aromaterapije, na katerem bodo obiskovalci, s pomočjo strokovnjakinj aromaterapije, raziskovali svet eteričnih olj in njihovo varno uporabo na vseh ravneh delovanja (fizični, čustveni, duhovni in mentalni). Prijave so odprte do 21. septembra 2022, prijavnico najdete na https://forms.gle/xteZqm1qbRCQpvXV7. Več o ceni in samem dogodku najdete na povezavi: https://bit.ly/3Ug5JC1. V ceno je vključeno spanje v šotorih ali na skupnih ležiščih, brezmesni obroki in delavnice.

27. septembra ob 16. uri boste lahko obiskali zeliščno kmetijo Hanuman. Monika in Tomaž vam bosta predstavila obnovljene zeliščne vrtove, številna zelišča, ki jih vzgajata in njihove dobrodejne lastnosti ter sam poklic zeliščarja. Na voljo bo čas za vaša vprašanja, možen pa bo tudi skupen prevoz iz Litije. Za prijave pišite na e-mail tina@drustvolojtra.si

29. septembra ob 17. uri ste dobrodošli na Kreativi – delavnici skupinskega zvočnega izraza, ki je namenjena spodbujanju izražanja skozi glas. Prav tako na Ponovičah, v indijanskem šotoru, bo Žiga Hun Caban iz Shamanike kreative prisotne spodbujal, da se poslušajo, se izrazijo z različnimi glasovi, z dihom, šumom in vsem, kar telo zmore. Namen delavnice je spodbuditi, da se izrazi človek, kot celo bitje, da vsak sam začuti, kje in kakšno je njegovo mesto. Vi pa si lahko svoje mesto na delavnici zagotovite s prijavo na e-mail zum.muc@gmail.com ali prek sms sporočila na 051 737 020. Število prijav je omejeno. Več informacij o delavnici in ceni najdete na povezavi - https://bit.ly/3xsV5xY.

5. oktobra ob 17. uri se bo povezovanje z naravo nadaljevalo preko giba in meditacije. Na brezplačni delavnici utelešenja Narava zunaj in znotraj boste namreč pod toplarjem, z izvajalko Teo Vugo, razgibali svoj um in telo ter šli na potovanje preko petih naravnih elementov - od vdiha do skupnega izdiha. Prijave so mogoče do 3. oktobra na e-mail tina@drustvolojtra.si (število mest je omejeno). Več informacij o delavnici najdete na povezavi https://bit.ly/3qFCjzU.

Od 13. do 16. oktobra, prav tako na Ponovičah, pa bo jesensko dogajanje strnil sklop glasbeno obarvanih dogodkov – Tune Green|The Kick Off. Projekt želi spodbuditi povezovanje glasbe in glasbenikov z mladimi in mladinskim delom ter opozarjati na to, da so izvajalci za svoje delo tudi pošteno plačani. Osvetljuje pa tudi povezavo nas samih z naravnim svetom in drugimi, s katerimi si ga delimo. Hrib na Ponovičah bo tako prizorišče 20 glasbenim delavnicam slovenskih in mednarodnih glasbenikov. Aktivnosti se bo udeležilo tudi okoli 20 mladinskih delavcev, ki bodo na prizorišču podali povratne informacije. To bo sicer prvi izmed treh dogodkov v projektu (sledite Facebook profilu Društva Lojtra za prihajajoče dogodke). Več o tem projektu in poziv za izvajalce glasbenih delavnic najdete na povezavi https://bit.ly/3BldT3E.  Udeležba je brezplačna, kriti pa so stroški potovanja, nastanitve in hrane. 

Poziv za mladinske delavce pa najdete na povezavi: https://bit.ly/3UczKTo.

Dogodki, ki jih v naslednjih mesecih gosti Društvo Lojtra, vam omogočajo priložnost, da prisluhnete svojemu notranjemu glasu, da se povežete s svojim okoljem ter s pomočjo narave in glasbe sprostite telo in um. Na kratko: da naredite »nekaj za dušo«.

 

*Dogodka Vikend aromaterapije in Obisku zeliščne kmetije Hanuman sta del projekta Aromaterapija in zelišča za zdravje in vitalnost domačega okolja. Delavnica Narava zunaj in znotraj pa bo potekala v sklopu projekta Nazaj k naravi. Projekta sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020. Za več informacij o vseh dogodkih pišite na tina@drustvolojtra.si.

 

 Tjaša Kreuzer, Društvo Lojtra 

 

Oglejte si tudi