Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-1°C
Oceni objavo

Promocija prleške gibanice na sejmu MEDICAL

Minulo sredo je Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH pripravilo predstavitev in pokušino tradicionalne prleške sladice, prleške gibanice na sejmu MEDICAL v Gornji Radgoni. V času sejma je delovala kuhinja pod okriljem organizatorja, Pomurskega sejma. Društvo KELIH se je z veseljem odzvalu povabilu in pripravilo zelo dobro promocijo prleške gibanice.

Majda Vrbnjak, Nuša Skuhala, Lidija Koroša, Veronika in Tjaša Kos so pokazale, kako se pripravi vlečeno testo (to seveda najbolj obvlada vodja predstavitve Majda), nato pa še pripravo tako okrogle kot štirikotne prleške gibanice. Obiskovalci sejma so bili zelo navdušeni, nekateri so postopek priprave celo snemali. 
Tudi okus je vse zelo navdušil. Seveda, saj je bila prleška gibanica pripravljena s srcem, kar je poleg odlične skute in kisle smetane iz Pomurskih mlekarn izjemno pomembna sestavina.

Sicer pa društvo načrtuje še eno celodnevno promocijo prleške gibanice v kuhinji Pomurskega sejma in sicer v AGRINI kuhinji konec avgusta na največjem kmetijsko-živilskem sejmu v tem delu Evrope.


Oglejte si tudi