Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Ustanova Petra Pavla Glavarja praznuje 20 let

Dvajset let mineva, odkar je pričela delovati Ustanova Petra Pavla Glavarja. V petek, 22. novembra 2019 so ob tej obletnici pripravili pestro prireditev, ki je obiskovalcem predstavila tako delo Petra Pavla Glavarja, kot njegove ustanove.

 

23. decembra 1999 so ustanovitelji – Alojzij Lah, Viktorija Drolec, Mihael Vidmar, Vincenc Petek Janez Kimovec in gonilna sila pri ustanovitvi, Marta Ciraj - »prepoznali potrebo, da Komendčani nadaljujemo delo, ki ga je Peter Pavel Glavar začel. Tako je poslanstvo ustanove krepiti medsebojno solidarnost in sodelovanje, spodbujati nadarjenost mladih in nuditi spodbudne duhovne in kulturne vsebine«, kot je v svojem uvodnem nagovoru povedal sedanji predsednik ustanove, Štefan Petkovšek.

Glavna dejavnost ustanove je tako skrb za izobraževanje in razvoj talentov mladih, hkrati pa nudenje pomoči ogroženim in drugim pomoči potrebnim. Do danes je ustanova podelila štipendije 40 nadarjenim učencem in podelila 24 listin. Že osmo leto pa dodeljuje tudi socialno pomoč. Poleg tega je v času svojega dosedanjega delovanja ustanova med drugim pripomogla tudi k temu, da se je digitalizirala Glavarjeva knjiga Pogovor o čebeljih rojih, da sta se ustanovila Mladinski center Mravljišče in zavod Medgeneracijski središče Komenda, organizirali so 170 raznovrstnih dogodkov, za vse to pa je zaslužnih prek 100 njenih prostovoljcev. Prav prostovoljcem, donatorjem in vsem dobrotnikom so se na slovesnosti, ki so jo z glasbenimi vložki popestrile pevke vokalne skupine Victus in citrarka Eva Poglajen, najbolj iz srca zahvalili.

 

Š. Šimenc

Oglejte si tudi