Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Komenda
JUTRI
23°C
12°C
SOB.
22°C
12°C
Oceni objavo

Judoisti tekmovali na Pokalu Nika Vrabla in spoznali olimpijsko prvakinjo Majlindo Kelmendi

V soboto, 18.12.2021, so se judoisti Judo kluba Komenda ponovno izkazali na še zadnjem tekmovanju v letu 2021, na Pokalu Nika Vrabla v Mariboru. Tekmovanje je bilo odločilno za končne uvrstitve tako na klubski lestvici skupnih in posameznih kategorij, kot tudi posamično, kjer sta odlično uvrstitev na 2. mesto v kategoriji U14 v Sloveniji uspela zadržati Haya Veinhandl Obaid in Žiga Pahor.

Srčno so se borili vsi tekmovalci in Judo klub Komenda pripeljali na končno 12. mesto od 55 klubov. Zaslužili so kar nekaj medalj, malo smole pa so imeli pri borbah za tretja mesta.

V kategoriji U16 je 2. mesto osvojil Maj Lokar Gros, ki je prvič prešel v višjo težinsko kategorijo in tudi tam nasprotnikom predstavljal trd oreh. Odlično je zaključil tudi Luka Žagar, ki se je uvrstil na 3. mesto. Anej Kladnik Volf je osvojil točke s 7. mestom.

Med starejšimi dečki in deklicami U14, je bila Haya Veinhandl Obaid že na svoji osmi tekmi zaporedoma 1., le enkrat v tem letu je osvojila 3. mesto, na vseh ostalih je stala na najvišji stopnički. Čisto enako zgodbo je letos zapisal Žiga Pahor, ki je prav tako na vseh osmih tekmovanjih ostal vodilni, zalomilo pa se mu je prav na tej zadnji tekmi, kjer je osvojil še vedno visoko 3. mesto.

V kategoriji U14 je bila tretja še Timeja Starovasnik, za stopničke pa je v zadnji borbi zmanjkalo Karimu Veinhandlu, ki je bil peti.

Zasluzili smo si nekaj medalj, malo smo imeli tudi smole pri borbah za tretja mesta.

Tekmovali so tudi mlajši dečki U12, ki so se letos odlično borili in bili vodilni v skupnem seštevku. 2. mesto sta osvojila Leon Adrović in Pavle Ilić, peto pa Stefan Savić.

Na tekmovanju so se spoznali tudi z judoistko Majlindo Kelmendi, ki je osvojila prvo olimpijsko kolajno za Kosovo in bila olimpijska prvakinja v judu do 52kg, leta 2016 v Riu de Janeiru.

 

REZULTATI:

U16

Maj Lokar Gros – 2. mesto

Luka Žagar – 3. mesto

Anej Kladnik Volf – 7. mesto

 

U14

Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto

Žiga Pahor – 3. mesto

Timeja Starovasnik – 3. mesto

Karim Veinhandl – 5. mesto

 

U12

Leon Adrović – 2. mesto

Pavle Ilić – 2. mesto

Stefan Savić – 5. mesto

Oglejte si tudi