Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Stara ljubezen ne zarjavi

Igra o vdovi Meti, ki po operaciji v bolnišnici sreča ljubezen iz mladih let.

Vsi poznamo rek Stara ljubezen ne zarjavi, pa tudi, ker je blizu pomlad, Spomladi vsak štor ozeleni. O tem govori tudi igra naše občanke Olge Gros iz Most z naslovom Naša mama gre po svoje. Presenetljivo, a dogaja se tudi to: da ljudje pozneje srečajo svojo »pravo« ljubezen, oziroma se povrnejo k stari, že izkušeni. Vrnitev ni sicer priporočljiva, kajti življenje gre naprej, z njim tudi leta in hrepenenje po tem, da bi bili vnovič mladi, bi si za življenjskega partnerja izbrali koga drugega. A želje so eno, odebeljen trebuh in več kilogramov na tehtnici ter spolna (ne)moč, ne le v glavi, pa drugo. Vse mine …

Kljub temu se dogodi, da si v zrelih letih kdo zaželi koga drugega. Narobe je to pri poročenih, pri vdovah, kot je v igri Meta, ki na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana po operaciji kolena na hodniku sreča »staro ljubezen«, pa nekaj drugega. Nič čudnega, kajti ravno bolnišnica je tisti kraj, kjer se človek začne poslavljati od življenja, ali pa začuti v sebi nove sile, dobesedno oživi. Kot je vdova Meta, razočarana nad hčerama in – osamljena. Idealna, mogoče zadnja priložnost, da vnovič podoživi pravo ljubezen. Kdo bi jo obsojal? Povrh vsega še to, da se ne razume dobro s hčerkama. Zato se, tudi v stiski oziroma v neuresničenih mladostnih željah, oklene nove priložnosti, da vnovič zaživi, podoživi staro ljubezen. To pa povzroči hudo trenje s hčerkama. A mama Meta se ne da. Zaveda se, da bo morala tokrat poskrbeti sama zase ne glede na nasvete in tudi kritične besede hčerk. Gre – po svoje.

Kako, bomo več zvedeli v igri, ki jo bodo to soboto, 23. marca, ob 19.00 v Kulturnem domu Komenda zaigrali člani Dramske skupine Društva upokojencev Komenda. Torej zgodbe, kako je šla »mama po svoje« avtorice in režiserke Olge Gros; pri režiji ji je pomagala in svetovala Saša Zabret. Pa, tako upamo, vsaj za mame vdove, da je ne boste vzele preveč zares?! Dobro pa je, da si jo ogledate, se ob njej sprostite in spominjate svoje prve, čeprav neuresničene ljubezni. Tudi od spominov se živi, pravijo.

Za sceno bo poskrbel novi zelo prizadevni voditelj Dramske sekcije DU Komenda Jože Topolovec. Če se bo kaj zataknilo, bo prišepetala šepetalka Sonja Krakar.

V eni izmed vlog bo celo nastopila avtorica igre Olga Gros.

Starejšim ljudem priporočamo, da pridejo malo prej in si ob verjetno polno zasedeni dvorani zagotovijo svoj sedež. Prireditelji igre bodo počakali tudi na župljane, ki bodo pri maši ob 18. uri. Z njo bodo člani DU Komenda tudi počastili materinski dan. Prostovoljni prispevki bodo prišli zelo prav. Hvala zanje!

Besedilo: Jožef Pavlič

Foto: Arhiv Dramske skupine DU Komenda

Oglejte si tudi