Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

BALINANJE VAŠKIH EKIP ZA POKAL OBČINE KOMENDA

Na balinišču na Podborštu se je 13. maja zbralo sedem balinarskih ekip iz vasi v naši občini z namenom, da se med seboj »spopadejo« za pokal Občine Komenda. Vsaka je štela tri člane, vse skupaj 21 balinarjev in balinark. Slednje so napekle obilo peciva, da so se tekmovalci in tekmovalke »ogreli« za napeto merjenje »balinarskih spretnosti« med vasmi. Ogreli tudi zato, ker je bilo na začetku tekmovanja zelo hladno in vetrovno, malo je tudi deževalo; je vse skupaj celo »viselo v zraku«. Čim bliže je bil konec tekmovanja, tem lepše in prijaznejše je bilo vreme.

Tekmovanje je pripravila Balinarska sekcija DU Komenda pod vodstvom prizadevne predsednice Ivanke Žulič, vodja pa je bil vnovič nepogrešljivi Tomaž Hacin.

Vrstni red najboljših ekip je bil na koncu takšen: prve so bile Moste (Tone Zarnik, Ciril Rogelj in Milan Peterlin), druga Mlaka (Peter Hacin, Ivanka Žulič in Tomaž Hacin), tretja Gmajnica (Fani Sodnik, Avgust Sodnik in Mari Smolnikar), četrti Podboršt (Ivan Hafner, Drago Oblak in Peter Jakomini), pete Žeje (Anton Špehonja, Angelca Hočevar in Mari Slapnik), šesta Komenda 2 (Dani Misja, Miro Misja in Andreja Rojko), sedma Komenda 1 (Pavla Hrovat, Alfonz Hrovat in Jože Dodig).

Pokale sta prvim trem ekipam podelila komendski podžupan Igor Štebe in predsednik DU Komenda Saša Lenarčič.

Nazadnje sta se prvič, ko so tekmovalci použivali še zadnje dobrote balinark, malo za šalo malo zares, »spopadla« še Saša Lenarčič in podpisani tiskovni predstavnik DU Komenda. Tekma je bila napeta do konca, nazadnje je, kot se za predsednika spodobi, s 13:12 zmagal Saša Lenarčič. Tekmo je sodil in novima balinarskima navdušencema delil nasvete sam Tomaž Hacin. Izkušeni tekmovalci, ki so spodbujali tekmovalca, so na koncu dejali, da ju bodo vzeli v svoje ekipe, če bosta marljivo trenirala. Da balinanje ni mačji kašelj, sta zvečer čutila v hrbtih, jima je prišla prav ženina masaža; malo pa sta bila tudi okregana, v kaj se spuščata, če nimata kondicije za to. Očitno so imele v mislih drugo kondicijo.

Tekmovanje je bilo tudi lepa priložnost za tkanje še boljših vezi med vaščani vasi v naši občini.

Zapisal in fotografiral: Jožef Pavlič

Oglejte si tudi