Oceni objavo

Soča in Giro si skočita v objem 27. maja

Soča in Giro si skočita v objem 27. maja. Ta vikend v najbolj smaragdno alpsko dolino vseh časov prihaja slovita kolesarska dirka Giro d´Italia. Del 19. etape bo izzivalen vzpon na Kolovrat.

Giro d'Italia in opis 19. etape

Ena najstarejših kolesarskih dirk na svetu Giro`d Italia ali Corsa Rosa je prestižna moška etapno kolesarska dirka, ki bo letos beležila že 105 izvedbo. V letošnjem letu jo sestavlja skupno 21 etap, 19. etapa pa bo pripeljala kolesarje Gira v Dolino Soče.

Rezervirajte si 27. maj 2022, dan ko pride Giro d'Italia v Dolino Soče.

Začetek 19. etape je v Marano Lagunare. V Slovenijo bodo kolesarji vstopili na mejnem prehodu Učja, se spustili do Žage, ter nato pot nadaljevali proti Trnovem, Srpenici do Kobarida. V Kobaridu jih bo pot vodila po Gregorčičevi ulici, mimo kina po Stresovi ulici ter nato na Mučeniško in naprej do vasi Idrsko, kjer se tako začenja najzanimivejši del slovenske strani etape kot tudi eden najzahtevnejših vzponov celotnega Gira`d Italia 2022 . Kolesarji se bodo iz Idrskega  povzpeli do Livka, Livških Raven ter vzpon zaključili na grebenu Kolovrata, kjer bodo Slovenijo zapustili in dirko nadaljevali v Italijo vse do cilja etape v Santuario di Castelmonte.

Prav greben Kolovrata velja za eno najtežjih preizkušenj letošnjega Gira d' Italia in bo za kolesarje poseben izziv.

Ogled 19. etape Giro d'Italia 

Vabljeni, da v petek, 27. maja skupaj v Dolini Soče pozdravimo najboljše kolesarje sveta. Tik ob progi v Sloveniji so predvidena tri večja prizorišča, kjer se bo lahko spremljalo celoten potek tekme. Najprej bomo kolesarje okoli 15.00 ure pozdravili na Žagi, kjer se trasa Gira pridruži smaragdni reki Soči. Naslednje večje prizorišče bo v Kobaridu, največjemu kraju skozi katerega poteka slovenski del etape. Po atraktivnem vzponu iz vasi Idrsko, bomo kolesarje pozdravili še na Livku. 

Kolesarjenje ob smaragdni lepotici

Ob reki Soči in po celotni dolini vodijo številne kolesarske poti. Če vam je všeč aktivno raziskovanje narave na dveh kolesih, hop na kolo! V najlepših kotičnih Julijskih Alp in Doline Soče so speljane slikovite kolesarske poti za vse generacije. Senčna gozdna zavetja, zložne stranske ceste, poti ob osvežujoči Soči in razgibana razgledna pokrajina kot je tista pod vrhovi Kolovrata - to je predstava narave, ki se zasidra v srce. Na poti pa vas ne čakajo le kolesarski izzivi, saj je zanimivih kotičkov, vabljivih znamenitosti, kjer si boste nabrali novih moči in prišli do sape, veliko.

Preverite možnosti za vaš kolesarski odklop v Dolini Soče!


Vir: Zavod Turizem Dolina Soče

Oglejte si tudi