Oceni objavo

Sanacija najbolj kritičnih mest plazu nad cesto Kobarid - Drežnica

Lokalna cesta Kobarid – Drežnica je zaradi sanacije plazu nad cesto zaprta. Sanacija je zaradi zagotovitve varnosti prometa nujna in bo potekala predvidoma do 15. novembra 2022. V kolikor vremenske razmere ne bodo dopuščale sanacije po planu in bo cesta prevozna, vas bomo sproti obveščali preko spletne strani (www.kobarid.si), Facebook profila Občine Kobarid in radia Primorski val.

Dela na trasi sanacije potekajo vsak dan (razen v soboto in nedeljo) med 7.30 in 18. uro. Izvajalec del je začel z sanacijo najbolj kritičnih podornih sklanih žarišč.  Na trasi se izvaja čiščenje dreves, ki destabilizirajo pobočje in  čiščenje popolnoma ločenih skalnih blokov.  Zaradi narave dela in varnosti vseh, izvajalec lahko dela opravlja le ob popolni zapori ceste, zato je cesta večji del dneva popolnoma zaprta. Polovična zapora ceste in posledično sprostitev prometa je vsak dan med  10.30 in 11.00, 12.40 in 13.25 ter 14.30 in 15.20.

Po končanem čiščenju bo na trasi sanacije nameščen podajno lovilni sistem, na dolžini 80 tekočih metrov pa bo nameščena zaščita kritičnih con z sidranimi mrežnimi pletivi. Sredstva za sanacijo plazu v višini 79.590 evrov je zagotovila država, razliko, v višini slabih 20 tisoč evrov pa občina.

Uporabnike ceste naprošamo, da upoštevajo prometno signalizacijo in navodila izvajalca ter se jim zahvaljujemo za strpnost in razumevanje.

Oglejte si tudi