Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Prejemniki občinskih nagrad in priznanj za leto 2022

Občina Kobarid praznuje 15. oktobra, na rojstni dan Simona Gregorčiča. V četrtek, 13. oktobra 2022 je v Kulturnem domu Simona Gregorčiča Kobarid potekala Slavnostna seja Občinskega sveta Občina Kobarid.

Župan Marko Matajurc je ob prazniku povzel dosedanje delo in največje projekte, ki jih je občina realizirala v preteklem letu ter čestital občinskim nagrajencem in občanom ob prazniku. 

Ob prazniku je župan podelil Zlate kipce Simona Gregorčiča, ki so jih prejeli Silvo Hrovat, Hasib Huseinbašić, Zdravko Likar in Srečko Rosič za uspešna pogajanja pri osvoboditvi mejnih prehodov v občini Kobarid v osamosvojitveni vojni za Slovenijo, ter Ema Šuligoj za prejeti naziv zlata maturantka in osvojeno bronasto odličje na mednarodni biološki olimpijadi.

Zahvalo župana sta prejeli družini Breška in Kranjc za sodelovanje in razumevanje pri reševanju stanovanjske problematike v občini Kobarid. Zahvalo je iz rok župana prejelo tudi  Prostovoljno gasilsko društvo Drežnica za dolgoletno požrtvovalno delo na področju gasilstva ob 110-letnici delovanja.

Denarno nagrado Občine Kobarid je prejel Alojzij Mohorčič, za uspešno in predano delo predsednika Krajevne skupnosti Idrsko – Mlinsko ter opravljeno delo na širšem družbenem področju. Druga denarna nagrada je šla v roke skavtom steg Bovec 1 za 20-letno prostovoljno delo na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladine. 

Priznanje Občine Kobarid je za dolgoletno predano delo na področju povezovanja in sodelovanja med Posočjem in Benečijo prejela Marina Cernetig. Druga prejemnica priznanja je bila Urška Kranjc za uspešno in predano delo na področju ohranjanja kulturnih dejavnosti. 

Letošnje najvišje priznanje, Plaketo Občine Kobarid, je prejela Anka Miklavič Lipušček za dolgoletno predano in uspešno vodenje Mlekarne Planika ter pomembne uspehe pri razvoju kmetijstva in gospodarstva v občini Kobarid.

Vsem prejemnikom občinskih nagrad in priznanj iskreno čestitamo!

Oglejte si tudi