Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Skrb za starejše občane

Župan Občine Kobarid se je v mesecu aprilu sestal s pristojnimi službami in zavodi, ki se ukvarjajo z starejšimi občani, jim nudijo pomoč na domu, pripravljajo razna medgeneracijska srečanja in druge programe. 


Namen sestanka je bil, da pristojne službe skupaj poiščejo možnosti združevanja programov in  iskanje najustreznejših pristopov do starejših oseb, ki potrebujejo tako pomoč na domu kot tudi prijazno besedo. Župan je imenoval delovno skupino katere naloga je, da pregleda obstoječe aktivnosti, jih po potrebi nadgradi ter jih približa starejšim. 


Imenovana delovna skupina se je prvič srečala v torek, 23. maja 2017. Prisotni so preučili aktualno problematiko koordinacije dela s starejšo populacijo, strokovne programe namenjene starejšim, vprašanje za boljše bivalno in socialno okolje za starejše in podobno.


Delovna skupina bo svoje ideje in znanja na prihodnjih srečanjih združila ter tako produktivnejše pristopila k aktivnemu delovanju s starejšimi v občini.  Življenjska doba se daljša, zato postaja dolgotrajna oskrba za starostnike vedno bolj pomembna. Cilj skupine je omogočiti pripadnost posameznika, ki je predvsem pri starejših velikokrat pomemben dejavnik pri vključenosti v družbo.

Oglejte si tudi