Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
SOB.
26°C
10°C
Oceni objavo

Kontrolna točka tudi na Robiču

V sredo, 11. marca, ob 18. uri je začela veljati Odredba o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni.

 

S to odredbo so zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) določeni pogoji vstopa na območje Republike Slovenije iz Italijanske republike.

 

Vzpostavljenih je šest kontrolnih točk na mejnem območju na cestnih povezavah z Italijansko republiko, in sicer Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok. 

 

Vstop v Republiko Slovenijo se dovoli posamezniku, ki ni slovenski državljan oziroma v Republiki Sloveniji nima prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča, če predloži dokazilo v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku, ki ni starejše od treh dni, o opravljenem molekularnem laboratorijskem testu na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), s katerim izkaže negativen izvid na SARS-CoV-2 (COVID-19).

Če posameznik dokazila ne predloži, se mu vstop v Republiko Slovenijo kljub temu dovoli, če je njegova telesna temperatura nižja od 37,5 °C in ne kaže jasnih znakov okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteženo dihanje).

 

Odredba se ne uporablja za državljane Republike Slovenije, osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in tovorni promet.

 

Kontrolna točka je vzpostavljena tudi v občini Kobarid in sicer na Robiču. Ostali prehodi (Livek, Most na Nadiži, Robidišče) so fizično zaprti in prehod ni možen

 

Danes sta si stanje na terenu ogledala tudi župan Občine Kobarid in poveljnik Civilne zaščite Občine Kobarid.

Oglejte si tudi