Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
28°C
12°C
SRE.
28°C
15°C
Deli
4172

Župan in stanovalci Mateličeve ulice 6 dosegli dogovor glede ponovne vzpostavitve dostopa do Zdravstvene postaje Kobarid

Župan Občine Kobarid Marko Matajurc in vršilka dolžnosti direktorja Občinske uprave Občine Kobarid Katja Fratina Hvalec sta se danes sestala s stanovalci Mateličeve ulice 6 glede ponovne vzpostavitve dostopne oziroma intervencijske poti do Zdravstvene postaje Kobarid. 

 

Občina Kobarid je že leta 2018 kupila zemljišče v neposredni bližini Zdravstvene postaje Kobarid, lekarne in Dializnega centra z namenom, da uredi prepotrebno prometno situacijo na navedenem območju. Na zemljišču je uredila začasno parkirišče preko katerega pa namerava v bližnji prihodnosti urediti še dostopno pot do Zdravstvene postaje Kobarid. 

 

Na današnjem sestanku je župan stanovalcem ponovno predstavil predloge ureditve, ki so jih skupaj preučili in dosegli dogovor o odkupu manjšega dela zemljišča na severovzhodnem robu parkirišča stanovalcev Mateličeve ulice 6, kjer bo občina v najkrajšem možnem času uredila prehod do Zdravstvene postaje Kobarid. 

 

Župan se je zahvalil stanovalcem za konstruktiven pogovor in dogovor glede nadaljnjih korakov urejanja odkupa in prehoda. O dogovoru bo seznanil tudi občinske svetnike na naslednji seji sveta ter direktorja Zdravstvenega doma Tolmin. 

 

Do ureditve novega dostopa naprošamo vse občane in uporabnike, da upoštevajo trenutno ureditev parkiranja in dostopa do omenjenih ustanov.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi