Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Svetopisemski maraton v Župniji Kidričevo

Letos je drugo leto, ko smo v Župniji Svete Družine pripravili svetopisemski maraton. Pravzaprav smo imeli kar tri mini maratone. Prvi je bil v soboto zvečer in so ga pripravili mladi, ki so v lanskem letu prejeli zakrament svete birme, drugega je v nedeljo pred jutranjo mašo pripravila svetopisemska skupina, tretjega pa so pred otroško mašo pripravili veroučenci vseh razredov. Vsi maratonci so brali čudovito, saj so brali s srcem.
Po številu bralcev je nekoliko izstopal maraton, ki so ga pripravili veroučenci vseh razredov. Po uvodni besedi, ki jo je prebrala veroučenka 6. razreda, se je zvrstilo kar štirinajst bralcev. Bilo bi jih še več, a je ravno v času maratona skoraj tretjina bralcev odstopila zaradi gripe. Veroučenci so brali odlomke iz Svetega pisma za otroke. Po končanem svetopisemskem maratonu so prav vsi veroučenci z branjem uvodov in prošenj sodelovali še pri sveti maši, gospodu župniku, Antonu Pačniku, pa so izročili tudi Sveto pismo in svečo, da ju je kot znamenje hvaležnosti, skupaj z našimi prošnjami in zahvalami, položil na oltar. Na koncu smo se zahvalili za vse milosti, ki jih prejemamo iz dneva v dan.

 

Bilo je res prečudovito, zato bi se rada zahvalila vsem bralcem za tako številen odziv, pa tudi poslušalcem, katerih prav tako ni manjkalo. Bogu hvala za vse.

 

Cvetka Bračun

Oglejte si tudi