Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

In prišel je težko pričakovani dan …

V letošnjem šolskem letu smo si otroci in vzgojiteljice starejših skupin Delfini in Sove iz Vrtca Kidričevo zastavili cilj, da prespimo v vrtcu. Predlog smo podali vodstvu, ki nam je z veseljem prisluhnilo. Vsi veseli in v nestrpnem pričakovanju smo dočakali četrtek, 12. 5. 2022, ko smo zjutraj prišli v vrtec in se tega dne nismo vrnili domov – to se je zgodilo šele naslednji dan.
Za veliko otrok je bila to prva noč, ki so jo prespali izven svojega doma in brez staršev. Zjutraj ob prihodu v vrtec smo s seboj prinesli kovčke, nahrbtnike in vreče. V njih smo imeli pižame, plišaste igrače, rezervna oblačila, potrebščine za osebno higieno in še kaj se je lahko našlo. Že dopoldan je bilo čutiti vzhičenost ob pričakovanju popoldneva, večera in noči. Po popoldanskem počitku smo se ob 14.30 zbrali skupaj in se odpravili na kmetijo Godec v Njiverce, kjer sta nas sprejela ga. Anja in g. Tomaž, ki sta nam predstavila delo na kmetiji. Ogledali smo si hleve, pujse, piščance, traktorje, stroje in vse ostalo. Prijazno sta nas pogostila in polni navdušenja smo se zahvalili, se poslovili ter se odpravili še na bližnje igrišče. Tam so otroci uživali na igralih, se kotalili po hribu in razigrano preživljali te trenutke. Čas je hitro mineval in morali smo se odpraviti nazaj proti vrtcu, kjer nas je že čakalo novo presenečenje. Obiskali so nas DS Kompoziti in člani Aerokluba Ptuj, ki so nam predstavili letala iz karbona. Denis Škrabl, Gregor Urbančič in Peter Repinc s hčerko Julijo so nam prikazali, kako letala letijo s pomočjo upravljanja. Otroci so bili več kot navdušeni. Obljubili smo, da jim narišemo risbe in jih v kratkem obiščemo v njihovem podjetju, da vidimo, kje in kako nastanejo takšna letala. Presenečenj pa še ni bilo konec. Pogostili smo se tudi s sladoledom in prigrizkom, kajti deklica Tisa iz skupine Sove je ravno ta dan praznovala rojstni dan. Sledila so voščila in ples. Zatem smo se z otroki odpravili v šolsko jedilnico, kjer nas je s slastno večerjo pričakala kuharica Katarina. Naše dogodivščine pa se s tem še niso končale, ampak smo kar nadaljevali. Vzeli smo lanterne, ki smo si jih naredili v vrtcu, in se odpravili v gozd na nočni pohod. Tam nas je presenetil škrat Bradač, katerega smo se vsi razveselili. Pomagali smo mu poiskati dom njegove prijateljice sove. Seveda nobeno delo ni zaman in škrat Bradač ni pozabil na nagrado. Skupaj smo se odpravili proti vrtcu in na poti smo pomagali tudi pravi žabici prečkati cesto. Polni navdušenja smo se poslovili od škrata Bradača in mu obljubili, da se kmalu spet vidimo. Sledilo je tuširanje in preoblačenje v pižame. Vsaka pižama je bila drugačna. Otroci so se ponosno sprehodili po modni pisti. Plesali smo in peli in ob vsem zelo uživali. Nato pa nas je počasi premagal spanec, ki nam je lezel na oči. Ob instrumentalni glasbi so otroci eden za drugim tonili v spanec in umirjeno zaspali do jutra.

Zjutraj je otroke najprej zanimalo, kdaj vse to ponovimo, saj je bila nočitev v vrtcu zanje prav poseben dogodek. Vsi skupaj smo bili zelo ponosni, da nam je uspelo. Otroci so si prislužili tudi priznanja za pogum, ki so jim pričarala nasmehe na obraze. Veseli smo, da smo jim na tak način lahko omogočili bogata doživetja in izkustva, ki jih bodo ponesli s seboj v življenje.

 

Vzgojiteljici Suzana Žnider in Slavica Raković

Oglejte si tudi