Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

BRALNA PLAŽA OB NACIONALNEM MESECU SKUPNEGA BRANJA

Bilo je bolj sproščeno kot pri pouku v razredu. Brala sem knjigo Zadnja žrtev, bila je zelo zanimiva. Tudi ura je hitreje minila. Takšno uro bi še lahko ponovili.

 

V petek smo se pri uri slovenščine odpravili na šolsko dvorišče. Vsak učenec je prinesel svojo knjigo in brisačo. Sedli smo in pričeli brati. Brala sem knjigo iz zbirke Vampirska akademija, in sicer Klic duha. Lepo je brati na svežem zraku.

 

Počutil sem se dobro in sproščeno. Bral sem knjigo Otroci, s postaje Zoo. Nisem prebral vsega. Ena izmed hčerk zapade v slabo družbo, se drogira in hodi na zabave.

 

Uživali smo v lepem vremenu ter ob branju knjig. Takšen pouk mi je zelo všeč, saj je miren in sproščen. Na bralni plaži sem zelo užival ter se zabaval. Lahko ponovimo. 

 

Začel sem z branjem Harrya Potterja, ki govori o nepriljubljenem fantiču, čigar starši umrejo v prometni nesreči. Kasneje začne živeti pri sorodnikih, ki ga ne marajo. Bil je sončen in prijeten dan.

Tudi letos smo bili na bralni plaži, kjer se sprostimo in beremo knjige. Letos sem bral Igre lakote. Četudi nisem »prišel daleč«, je bilo zanimivo. Med branjem sem bil sproščen in stran od vseh skrbi. Definitivno je to dogodek, za katerega upam, da bo še večkrat izveden.

 

Učenci od 6. do 9. razreda smo bili na bralni plaži. Ko je prišla na vrsto ura slovenščine, smo odšli pred šolo in tam brali svoje knjige. Bilo je zelo prijetno, ko so skozi krošnje dreves posijali topli sončni žarki, ko nam je zapihala nežna sapica v laseh. Bilo je zelo tiho. Slišal si samo petje ptic in migotajoče liste. Brala sem knjigo Krive so zvezde, ki jo je napisal John Green. Zgodba govori o dekletu Hazel, ki je šestnajstletnica in se bori z rakom na pljučih. Na enem od srečanj podporne skupine je spoznala fanta Augustusa Watersa, s katerim se je kaj hitro zbližala. Augustus je imel raka na kosteh. Žal smo za branje imeli časa le eno šolsko uro, zato nisem prebrala veliko strani. Bila je čudovita izkušnja in upam, da jih bo še več.

Uživali smo ob branju, saj smo bili pod drevesom v senci in na svežem zraku.

 

Imeli smo se lepo, brali smo knjige, pogovarjali smo se. Nič ni boljše od bralne plaže. Prebral sem do dvajsete strani. Bral sem na drevesu. Super je bilo.

 

Knjiga mi je bila zelo všeč in bralna plaža tudi. Knjiga govori o tem, kako so Butalci šli po svetu in iskali pamet.

 

Bral sem Priročnik za fortnite, poleg tega pa še najnovejše revije Nova proga, ki jo izdajajo Slovenske železnice. Bilo je zabavno in s tem smo se nekaj naučili.

 

Moji vtisi so zelo pozitivni, saj mi je bralna plaža zelo všeč. Ko to oboje združiš, je nepozaben trenutek. Brala sem knjigo Netopir brez kril, ki mi je zelo pri srcu.

 

Jaz sem brala knjigo Pota morja. Branje knjige v naravi mi je bilo zelo všeč.

 

Brala sem knjigo z naslovom Otilija in rumena mačka. Bilo mi je všeč in zabavno, saj rada berem. Ležali smo in sedeli, brali pa najbolj. Najboljše pa je bilo, da smo bili med uro slovenščine zunaj v naravi.

 

Ker sem knjigo pozabil doma, sem odšel v knjižnico. Izbral sem knjigo Bratovščina Sinjega galeba. Zatem smo s sošolci odšli pred šolo, sedli na klopce in brali vsak svojo izbrano knjigo.

 

V petek smo namesto slovenščine imeli bralno plažo. Od doma smo morali prinesti brisačo, na kateri smo ležali, in knjigo, ki smo jo brali. Prinesla sem knjigo moje starejše sestre Rozalije Lie Skupaj premagava vse. Knjiga mi je zanimiva. Ta ura slovenščine je bila prijetna, a ni mi bilo ravno udobno ležati na tleh. Uro bi z veseljem ponovila.

 

Zelo sem uživala ob branju knjige. Brala sem Jane Eyre pisateljice Charlotte Bronte. Knjiga je napeta in zanimiva. Zelo sem uživala in upam, da bo še veliko takih bralnih užitkov.

 

Pred šolo smo imeli bralno plažo. Brisače smo položili na travo in na njih brali. Brala sem knjigo Charlottina zgodba. Je zelo zanimiva. Nisem prebrala vsega, saj ni bilo toliko časa. Občutek je zelo dober, sprostiš se in uživaš. Upam, da bomo še ponovili. Knjigo pa le preberite, ne bo vam žal.

 

Brala sem Psi in njihovi prijatelji. Imela sem se lepo, morali bi imeti še več bralnih plaž, ker je bilo zelo zanimivo.

 

Brala sem knjigo Ime mi je Mina. To je zelo zabavna knjiga. Ko sem brala, je bilo vse tiho in mirno. Veter je šumljal. Uživala sem in se umirila.

 

Na bralni plaži je bilo odlično. Brala sem knjigo z naslovom Zvezde vabijo, ki je še nisem prebrala do konca. Začetek je bil zanimiv. Zgodba govori o dekletu, katerega so nekateri fantje žalili. Branilo jo je šestnajstletno dekle, ki je živelo v istem bloku kot dekletova babica. Seveda bom knjigo prebrala do konca. 

 

Brala sem skupaj s sošolko o Jane Eyre. Počutila sem se dobro. Zatopila sem se v knjigo in videla deklico – siroto Jane, ki je živela pri bogati družini.

 

Z bralne plaže imam lep vtis, kot lansko leto. Vedno si jo želim ponoviti. Brala sem knjigo Moj Danijel. Prebrala sem do sedmega poglavja. Knjiga govori o devetnajstletnem dekletu, ki čuva svojega bratca. Bila mi je všeč in jo bom prebrala do konca.

 

Četrto uro smo se odpravili s knjigami in brisačami ven, kjer smo se namestili in pričeli z branjem. Bral sem knjigo z naslovom Avtobus ob treh. Začel sem na petdeseti strani, končal na petinosemdeseti. Bilo je precej zabavno. Bral sem tudi o tem, kako je Nejc izvedel, da ima oče raka.

 

Bral sem knjigo Zaliv dinozavrov – Reševanje oklepljenega kuščarja. Pri tem sem se dobro počutil, ker je bilo zelo zanimivo.

 

Brala sem knjigo Konj in njegov fantič. Govori o drznem potovanju, na katerem dva ubežnika združita svoje moči. Med branjem zunaj sem se sprostila.

 

Tokrat sem si izbral knjigo Oskar in gospa v rožnatem. Oskar ima neko bolezen. Gospa, ki je oblečena v roza obleko, ga vsak dan obiskuje. Nadel ji je vzdevek mamka Roza. Upam, da bomo imeli še veliko bralnih plaž.

Z Lenjo sva brali knjigo Charlottina zgodba. Nisva je uspeli prebrati, a mi je bila všeč. Govori o osemletni deklici, ki je na ulic srečevala gospoda, ki je bil brezdomec. Vedno mu je dala kako malenkost.

 

Bilo je zelo sproščujoče. Imel sem se lepo. Želim, da bi bilo tako večkrat na leto. Knjiga, ki sem jo bral, je bila odlična. Lepo je bilo, ker smo bili na svežem zraku. 

 

Bral sem knjigo Mali princ. Na bralni plaži mi je vedno super, saj lahko berem svoje najljubše knjige s prijatelji.

 

Bral sem knjigo Zvesti prijatelji. Imel sem občutek, da sem na plaži. Manjkalo je samo morje.

 

Bral sem Dečka v črtasti pižami. Ob branju zunaj sem se imel super, le nekateri zvoki so bili moteči.

Brala sem knjigo Pink Janje Vidmar. Bilo je prijetno in zabavno.

 

Za bralno plažo sem izbrala knjigo Pestrna. Knjiga je zanimiva, bilo je zabavno.

 

Bili smo zunaj pod drevesi. Z veseljem bi to še enkrat ponovila.

 

Imel sem se zelo lepo. Bral sem knjigo, ki se imenuje Strašna bratranca. Govori o fantih, ki sta bila vedno poredna in sta se nekega dne odločila, da bosta postala strašna bratranca. Zelo zanimiva zgodba, priporočam jo vsem.

 

Učiteljice so se odločile izvesti bralno plažo. Izkušnja je bila fantastična. Bilo je zabavno in pomirjujoče. Imela bi več takih ur.

 

Razen tega, da so nas občasno napadli manjši žužki, sem se imela super. Brala sem knjigo Distorzija, za katero lahko rečem, da je ne smemo soditi po platnicah. Na prvi pogled ni zanimiva, a ko jo začneš brati, postane vabljiva. Na žalost se je ta ura prehitro končala. Z veseljem bi jo še kdaj ponovila.

 

Bral sem Zvezdni vodnik po galaksiji. Preden smo začeli brati, smo se namestili in ulegli. Bral sem zelo zanimivo knjigo. Ura je hitro minila.

 

Bralna plaža je potekala zunaj v času ure slovenščine. Brala sem knjigo z naslovom Pasji smisel življenja. Bralna plaža mi je bila zelo všeč, saj je nekaj posebnega.

 

Uživali smo ob branju v naravi. Takšna ura pouka mi je zelo všeč in je zanimiva, z veseljem bi jo imela še večkrat v tem letu. Tudi knjiga mi je zelo všeč, vanjo sem se zatopila že v začetku branja.

 

Bilo mi je zelo všeč in morali bi to še večkrat ponoviti, ker ko beremo, odmislimo skrbi, krepimo naš besedni zaklad.

 

Na bralni plaži sem bral knjigo Ive Procházkove Goli, ki sem jo dobil pri Veseli šoli. Naslov je mišljen v smislu, da se najstnikov vse neposredno dotakne. Zgodba govori o petih najstnikih, ki imajo vsak svoje težave. Brali smo v miru in na svežem zraku, hkrati pa je to dobro izkoriščen čas, ker bomo lahko knjige uporabili tudi za bralno značko ali domače branje.

 

Brala sem knjigo z naslovom Gospodična Evforbija, napisal jo je Luigi Ballerini. Govori o zanimivi slaščičarni, kjer izdelujejo sladice. V njej se je prvič znašla deklica Marta. Ta način pouka mi je zelo všeč, saj se lahko sprostim in berem knjigo v naravi.

Oglejte si tudi