Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Šterntalčani

Člani KUD Vetrnice smo se lani septembra ponovno zbrali, da smo skozi 1294 ur dela pustni kostum izdelovali.
Zgodovina je nekaj, kar naš kraj bogati, zato jo danes vam predstavljamo mi. Smo se v leto 1870 vrnili ter grofa in grofico Šöndorf skozi 270 metrov blaga nazaj v življenje vrnili. Je tedaj tako se zgodilo, da je kraj naš dom postal. So dvorec zgradili, v štalco pa ovčke naselili. So delavce pridne za delo dobili, zato z ovčjerejo so veliko zaslužili. So skrbni pastirji jih vsak dan na pašo gonili, jih čuvali in negovali ter zvečer v štalco gnali. So delavske roke polja obdelovale, zvečer pa vezle vzroce srčkov rdečih in nageljnov ljubečih. Zvečer, ko so delo končali, se je v ritmu štajeriša harmonika oglasila in delavce taktu plesa prepustila. Smo z leti se razvijali in rastli, smo tri hiše in devetnajst delavcev močno pomnožili in iz Šterntala ime v Kidričevo spremenili. Legenda o grofu in gorfici Šöndorf, ki sta čarobnemu dvorcu dala življenje, še danes živi.

Takole smo se letos predstavili na pustnih povorkah.

Za nami je pestro pustno dogajanje, na katerem je tudi naša letošnja maska Šterntalčani doživela zavidljive uspehe. Na tem mestu se iskreno zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki nam iz leta v leto pomagajo uresničevati naše poslanstvo. Še naprej se bomo trudili, da jih bomo tako doma kot v tujini predstavljali spoštljivo in z zavedanjem, da brez njih ni mogoče uresničevati naših projektov.

Zato hvala: Galvanizacija Fric, d. o. o., Anoksidal, d. o. o., Tomi Valenko, s. p., Ikema, d. o. o., Transport Frangež, d. o. o., Fam-nt, d. o. o, Franc Planinšek, s. p., Alojz Požgan, s. p., Aleksander Letonja, s. p., Andrej Napast, s. p., Dejan Sagadin, Kmetija Matej Medved, Danica Bezjak, s. p., Pakend/Avtoplas, s. p, Jože Fingušt, s. p., Breda Žerak, s. p., Kavarna Sky Cafe, Janko Rajh, s. p, Cvetličarna Flora, Atila Kidričevo, Optika Davidim, Barbara Turk, s. p, Helena Vodušek, s. p, Sladoled in okrepčevalnica Feti, s. p, Lidija Kores, s. p, Andrej Pišek, s. p, Kristina Belšak, s. p, Bar Capri, Samo Krajnc, s. p, Pralik, d. o. o, Avtoelektrika Gojkovšek Marjan, s. p, Mercator Kidričevo, Stanko Emeršič, s. p, Lara Furman, s. p, Anita Svenšek, s. p, Marjan Toplak, Marko Drobnič, Lovska družina Kidričevo, Petrovič, d. o. o, Marjetka Nadlsberger, Aleš Karneža, Sebastjan Kranjc, Karel Pavlič, Stanko Zafošnik, Marjetka Kelenc, Zlatko Žnidar, Bernardka Granda, Zlatko Trčko, Joži Murata, Miran Predikaka, Marinka Predikaka, Roman Mlakar, s. p, Pavli Polanec.

Hvala Aleksandri Jelušič, Nataši Vodušek Fras in Stanku Kozelu iz Talum, d. o. o., za pripravo grafike voza, hvala PGD Talum Kidričevo, PGD Apače na Dravskem polju, PGD Pleterje in PGD Lovrenc na Dravskem polju za izposojo kombijev in seveda hvala Občini Kidričevo, ki podpira naše ideje in nam vseskozi stoji ob strani.

Oglejte si tudi