Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Aktivnosti gasilcev PGD Talum Kidričevo

Po krajšem poletnem počitku smo 26. avgusta 2023 v Športnem parku Njiverce izvedli dogodek z naslovom »Dan z gasilci PGD Talum Kidričevo«, s katerim smo želeli predstaviti naše delo občanom in navdušiti prisotne nad gasilstvom – enim izmed najlepših oblik prostovoljstva. Pripravili smo zabavne gasilske igre, predstavili vozila in opremo, omogočili vožnjo z dvižno ploščadjo, pripravili vajo temeljnih postopkov oživljanja, obiskovalce seznanili z delom in opremo potapljačev, za najmlajše pa pripravili zipline. Manjkalo ni niti praktičnih nagrad za sodelujoče in slastnih palačink. Z nami so bili Zdravstveni dom Ptuj – ekipa NMP, PGD Apače na Dravskem polju in Gasilska brigada Maribor.

9. septembra 2023 smo se odpravili na strokovno ekskurzijo na Kras, kjer smo preživeli čudovit dan v družbi ljudi, ki so z nami julija 2022 spisali del zgodbe v največjem požaru v zgodovini samostojne Slovenije.

18. septembra 2023 smo redno vajo društva izvedli v Kungoti pri Ptuju, kjer smo skupaj z domačini povadili temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja. Predstavili smo jim naše delo ter se z njimi podružili in pokramljali. Z obiskom krajanov Kidričevega in Strnišča bomo nadaljevali oktobra in novembra. O datumu in uri bodo krajani obveščeni z vabili v nabiralnikih.

Kljub pestremu društvenemu dogajanju se operativna enota neprestano izobražuje. Tako smo se 20. septembra 2023 v Kranju udeležili izobraževanja za tehnično odpiranje vrat avtomobilov in 25. septembra 2023 opravili v Bohovi vajo gašenja notranjih požarov. Prav tako smo začeli izvajati preglede hidrantnega omrežja. Čaka nas še pregled in servis gasilnikov, vaja članov in članic, obisk otrok v Vrtcu Kidričevo in vaja evakuacije na OŠ Kidričevo.

Ob tem se zahvaljujemo vsem, ki podpirate naše projekte: TALUM Tovarna aluminija, d. d., Petrovič, d. o. o., Kristina Belšak, s. p., družina Godec-Rajher iz Njiverc, Anita Svenšek, s. p., Boštjan Milošič, s. p., kmetija Valentan iz Njiverc, Nina Dajnko, s. p., Tomaž Bregant, s. p., Pia Knaus, s. p., Digitalno zobozdravstvo VBO, d. o. o., ŠD Njiverce, Sara Rojko in Srečko Svenšek. Hvala!

Oglejte si tudi