Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Mi se ne damo

»Starost gor ali dol, na življenje ne gre pozabiti. Treba si je omogočiti čim več aktivnosti, takih v katerih se imamo fajn.« Tako je nekdo zapisal.
V mesecu maju je Društvo upokojencev Cirkovce praznovalo velik jubilej – sedemdeset let obstoja. V tem času se je veliko naredilo. Bili so trenutki, ko smo razmišljali, zakaj se sploh mučimo, saj ni nič našega ... Potem pa so se naši pridni člani ponovno dobili na gradbišču, dobre volje, vsak s kakšno novo idejo, predlogom in delo se je nadaljevalo. Objekt smo končali ter ga predali namenu. Ob tej priložnosti smo izdali tudi bilten (70 let DU Cirkovce), na katerega smo zelo ponosni. V njem je opisana zgodovina, sedanjost in tudi želje za prihodnost.

Društvo upokojencev Cirkovce pa ni samo »delovno« društvo, je tudi športno društvo. O tem pričajo pokali, ki so razstavljeni v društvu in so v ponos vsem, saj dokazujejo, da je trdo delo skozi vsa leta obrodilo sadove.

Društvo je tudi v tem letu sodelovalo na različnih športnih prireditvah. Med drugim v zahodni medobčinski ligi v kegljanju na vrvici. Z žensko in moško ekipo smo sodelovali v metu pikada, ki smo ga organizirali v našem društvu. Tekmovanje je štelo za pokal Pokrajinske zveze DU Ptuj. Obe ekipi iz Cirkovc sta si priborili pokal. V sredini oktobra je DU Cirkovce organiziralo zaključni turnir v kegljanju, ki se je odvijal skozi vse leto med sedmimi društvi. Organizacija zaključka je bila zelo uspešna, saj je društvo prejelo velik pokal za izvedbo. Za končni uspeh pa so poskrbeli naši člani: med sedmimi ekipami je moška ekipa DU Cirkovce dosegla prvo mesto, ženska ekipa pa častitljivo tretje mesto. Čestitke! Vemo, da vsako dobro delo zahteva celega človeka, da pa je uspeh zagotovljen, pa je ponovno potrebno trdo delo. 

Uspešni pa smo bili tudi v drugih dveh športnih disciplinah, ribolovu in streljanju z zračno puško.

Naše društvo dobro sodeluje z ostalimi društvi v občini. Prizadevamo si v naše vrste pritegniti mlajše upokojence, saj se zavedamo, da lahko samo tako napredujejo športne dejavnosti in nastajajo nove športne sekcije.

Da ne pozabimo omeniti tudi sekcije ročnih del. Ob sedemdeseti obletnici društva so članice sekcije organizirale samostojno razstavo izdelkov, ki je bila vredna ogleda.

Pohvaliti pa moramo tudi vodstvo, ki se trudi za organiziranje piknikov, izletov in s tem dobro počutje vseh članov.

Na prelep oktobrski dan se je zbralo 126 članov društva. Dišalo je po dobri hrani, pečenem kostanju in seveda po odlični kavici s pecivom. Prekrasen je občutek, ko vidimo nasmejane in zadovoljne obraze. Med seboj smo izmenjali vtise iz življenja, govorili o bolezni in seveda tudi o sreči, ki nam jo prinašajo naši vnuki in pravnuki. Ob tej priložnosti želim vsem zdravja, da boste še veliko let prihajali na društvena srečanja.

Dnevi neusmiljeno tečejo, barvita jesen je pri koncu in bližajo se kratki zimski dnevi, z njimi pa prazniki s številnimi željami v naših srcih.

In tako si tudi športniki DU Cirkovce želijo (čisto skromna je njihova želja), da bi jim Božiček ali dedek Mraz prinesel trenirke – za še boljša športna udejstvovanja. Morda bo priskočil na pomoč kakšen sponzor, ki bo prišepnil dobremu možu na uho, vsekakor pa tudi prispevek društva ne bo izostal.

Srčno upam, da se našim športnikom želja izpolni, sama pa želim vsem v DU Cirkovce vesele božične praznike ter srečno in zdravo leto 2024.  

Oglejte si tudi