Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Cirkovce v novih prostorih in z novim zagonom

Z več kot štiristo člani smo eno najmočnejših društev v občini. Lani smo ponosno otvorili nove prostore in uspešno sodelovali na več športnih tekmovanjih. Tudi letos imamo v planu veliko aktivnosti, med drugim bomo septembra gostili državno tekmovanje za upokojence v metanju pikada.
Lahko rečemo, da smo v zadnjih letih strnili vrste in zavel je novi veter. S podporo članov in naših podpornikov smo uspeli pridobiti novo lokacijo za prostore društva, ki je hkrati naš športno rekreacijski objekt, in po štirih letih trdega dela in prizadevanj, junija 2018 slovesno odprli nove prostore za igriščem Osnovne šole Cirkovce. Pred kratkim smo uspeli urediti energetsko izolacijo objekta, kar bo omogočilo športne aktivnosti tudi v najbolj mrzlih mesecih. Posamezniki smo vložili ogromno ur prostovoljnega dela, nekateri tudi preko 1.500 ur.  V imenu vseh lahko rečem, da nam ni žal, saj je vsakič, ko vstopimo v naše lepe prostore, trud poplačan. V imenu društva se želim lepo zahvaliti vsem podpornikom – Občini Kidričevo z županom na čelu, vsem našim sponzorjem, še posebej pa zlatemu sponzorju – Avtoprevozništvu Frangež in neumornim članom gradbenega odbora. Hvala lepa vsem, brez vas nam ne bi uspelo!

Najboljši v kegljanju, igranju pikada, zdaj pa še v metanju na koš

Trenutno imamo aktivni dve športni ekipi – moško in žensko, ki na področju pikada in kegljanja dosegata lepe rezultate. Naša okrepljena kegljaška ekipa šteje deset članov, ekipa pikada pa dvanajst. Ženska kegljaška ekipa šteje osem članic, enako tudi ženska ekipa pikada. Članice DU Cirkovce so lani v Crikvenici prejele zlato kolajno v metanju na koš. Od lani smo bogatejši za rokodelski krožek (štrikanje in kvačkanje), ki ga vodi Marina Jerič. V prostorih društva igramo tudi šah in kartamo, naše dejavnosti pa bi želeli razširiti še na druge športe, kot so ribolov, streljanje ipd.  

Ponosni smo, da smo po lanski uspešni izvedbi tekmovanja v metanja pikada na pokrajinski ravni letos dobili možnost, da gostimo državno tekmovanje v metanju pikada. Dan D bo 23. septembra 2019 v Športni dvorani Cirkovce. V maju ali juniju planiramo tradicionalni piknik, junija udeležbo na športnem srečanju v pobrateni Crikvenici na Hrvaškem, izlet, kopalni dan v Izoli in podobno.

Prisrčno vabljeni vsi, ki bi se nam želeli pridružiti kot člani, »pripravniki« ali simpatizerji. Vsakega posebej bomo veseli!


Janez Čelofiga,
predsednik DU Cirkovce

janez.celofiga@gmail.com

Oglejte si tudi