Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
8°C
-2°C
JUTRI
7°C
-1°C
6662

Državna kolesarska povezava Poljčane–Ptuj

Direkcija RS za infrastrukturo (v nadaljevanju Direkcija) je potrdila projektno nalogo za izdelavo projektne dokumentacije za Državno kolesarsko povezavo D8: Poljčane–Makole–Majšperk–Kidričevo–Hajdina–Ptuj. Prav tako so v državnem proračunu zagotovljena sredstva v prihodnjih letih. Prvi korak k vzpostavitvi trase je označitev s prometnimi znaki, ki bo potekala v začetku naslednjega leta s strani Direkcije. Na območju občine Kidričevo poteka trasa skozi naselja Kungota, Starošince, Jablane in se nadaljuje proti Sestržam. Za območje med Kungoto in Brunšvikom je občina že izdelala projektno dokumentacijo, v kratkem pa se bo pričela odmera in odkupi zemljišč s strani Direkcije.

V prihodnjih letih bo občina pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za ostale odseke, ki potekajo v naši občini. Po izdelani dokumentaciji bo država pristopila k odmeri in odkupom potrebnih zemljišč.

 Več informacij lahko pridobite pri g. Igorju Premužiču, na telefonski številki 02 799 06 16 ali preko e-pošte: igor.premuzic@kidricevo.si.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi