Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Državna kolesarska povezava Poljčane–Ptuj

Direkcija RS za infrastrukturo (v nadaljevanju Direkcija) je potrdila projektno nalogo za izdelavo projektne dokumentacije za Državno kolesarsko povezavo D8: Poljčane–Makole–Majšperk–Kidričevo–Hajdina–Ptuj. Prav tako so v državnem proračunu zagotovljena sredstva v prihodnjih letih. Prvi korak k vzpostavitvi trase je označitev s prometnimi znaki, ki bo potekala v začetku naslednjega leta s strani Direkcije. Na območju občine Kidričevo poteka trasa skozi naselja Kungota, Starošince, Jablane in se nadaljuje proti Sestržam. Za območje med Kungoto in Brunšvikom je občina že izdelala projektno dokumentacijo, v kratkem pa se bo pričela odmera in odkupi zemljišč s strani Direkcije.

V prihodnjih letih bo občina pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za ostale odseke, ki potekajo v naši občini. Po izdelani dokumentaciji bo država pristopila k odmeri in odkupom potrebnih zemljišč.

 Več informacij lahko pridobite pri g. Igorju Premužiču, na telefonski številki 02 799 06 16 ali preko e-pošte: igor.premuzic@kidricevo.si.

Oglejte si tudi