Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Razstava slik Albine Murko

V knjižnici DPD Svoboda Kidričevo, ki se nahaja v stavbi nekdanjega sedeža občine, smo ob koncu meseca oktobra postavili na ogled razstavo slik naše članice Albine Murko.
Albina Murko je ljubiteljska slikarka, udeleženka likovnih kolonij in delavnic, upokojena tehnična risarka, ki je svoj likovni talent poklicno "brusila" v podjetju Talum. Njeno preciznost in odlične opazovalne zmožnosti opazimo tudi na njenih slikah cvetja.     

Sama pravi: »Izbrano cvetje polagam na platno.« Njena dela so v manjših in ozkih, navpičnih formatih. Je velika ljubiteljica in poznavalka cvetja, ki krasi njen vrt, zato nas preseneti dejstvo, da cvetje slika z akrilnimi barvami na platno z izjemno natančnostjo po spominu in ne po opazovanju, kot bi pričakovali. 

Koronačas, čas izolacije, čas v zavetju doma in na cvetličnem vrtu je bil za Albino čas ustvarjanja. Njeno cvetje na slikah neprenehoma cveti in nastaja v vedno novih podobah, saj je v ustvarjanju neumorna. V knjižnici se predstavlja v izboru petnajstih slik, ki si jih lahko ogledate v času delovanja knjižnice, ob ponedeljkih med 16. in 18. uro.

Vljudno vabljeni!

 

Foto: arhiv DPD Svoboda Kidričevo

Oglejte si tudi