Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
SRE.
20°C
11°C
Oceni objavo

70 let Društva upokojencev Cirkovce

Rojstni dan je za vsakogar nekaj posebnega. Ob praznovanju želimo povabiti prijatelje in znance, želimo si, da bi bili veseli, zadovoljni in srečni. Kolikokrat se vprašamo: »Ali je res že leto naokrog?« Spomninjamo se večera, ko smo v družinskem krogu ob božiču krasili smrečico, obrnemo se okrog in ugotovimo, da je tu že čas počitnic. Morda bomo šli z družino na morje, morda bomo dopust izkoristili za pomoč otrokom pri gradnji hiše … Pobrali bomo paradižnik, naredili mezgo, jabolka bodo dozorela, naredili bomo sok … In ponovno bo tu Božiček, spet se bo krasila jelka. Pa bo zopet rojstni dan … Kako beži čas!

In tako je minilo teh sedemdeset let od nastanka Društva upokojencev Cirkovce. Kot vsak rojstni dan, bo tudi ta nekaj posebnega – za to bomo poskrbeli člani društva. Proslavili ga bomo 27. maja 2023 in pokazali bomo, da nam je do tega, da ga skupaj preživimo v prijetnem vzdušju.

Zgodba našega društva se je začela pisati leta 1950, ko je nastala podružnica Društva upokojencev LRS Cirkovce, katera je štela 23 članov. 1. marca 1953 je bila registrirana v Ljubljani na Zvezi upokojencev.

Prvi predsednik Društva upokojencev Cirkovce je bil Anton Rebernik. Zanimanje za vpis v društvo je naraščalo, s tem pa so se širile potrebe po raznih športnih dejavnostih in sprostitvi. Občina Kidričevo nam je odstopila prostor, kjer smo postavili leseno uto in rusko kegljišče. Nastali sta moška in ženska ekipa, ki sta redno trenirali in dosežki so bili hitro vidni, saj so v društvo pričeli »prihajati« pokali in medalje. 

Skromna utica je postajala premajhna in tudi želje po večjem kegljišču so postale iz dneva v dan večje. Pričeli smo z igranjem pikada, rokometa, za sprostitev smo se ukvarjali tudi z ribištvom in streljanjem. Tako so se izkazale potrebe po večjih prostorih. S podporo članov in podpornikov smo uspeli pridobiti novo lokacijo za prostore, ki so tudi naš športno-rekreativni center. Po štirih letih trdega dela smo junija 2018 slovesno odprli prostore našega društva, ki se nahajajo v Cirkovcah za osnovno šolo.

Vmes smo izvolili tudi novega predsednika. Leta 2014 je g. Puklič želel odstopiti in tako smo bili primorani izbrati novega. Predsedniško mesto je prevzel g. Janez Čelofiga, ki je s svojo ekipo gonilna sila društva. Na novi lokaciji se je uredilo vse potrebno, tako da sedaj z veseljem delamo, se zabavamo in treniramo za nove uspehe.

Naj še omenim, da smo ob 70-letnici izdali zbornik društva in z veseljem sem sprejela nalogo urednice. Upam, da vam bo Zbornik Društva upokojencev Cirkovce všeč.

Drage upokojenke in dragi upokojenci Društva upokojencev Cirkovce, iskrene čestitke ob 70. obletnici obstoja našega društva.

Mira Trifunac

Oglejte si tudi