Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Likovna skupina Svetloba Deskle Ustvarjalno poletje 2020

Kljub nenavadnim razmeram smo likovniki Svetlobe vrteli čopiče in nanašali barve na platna še bolj zavzeto kot kdaj prej. Ker se vsako leto nekaj mesecev pripravljamo na skupinsko razstavo ob Tednu kulture Kulturnega društva Svoboda, ki poteka v spomin dnevu kulture 8. februarja, smo naslikali občudovanja vredno zbirko akvarelov z naslovom Skrite želje. Z zanimivimi slikami pa smo okrasili tudi leseno steno avle Kulturnega doma Deskle, ki žal v tem času nima občudovalcev niti prireditev. 

Omejitve gibanja so nam preprečile sodelovanje na številnih ex-temporah, ki se jih udeležujemo z velikim navdušenjem, saj se najbolje počutimo med slikarji, ki prinašajo v naša življenja veliko veselja in miru. Predvsem pa nas pomirjajo barve narave v vseh letnih časih. Ex-tempore so stalnica poletnih dogajanj. Naš največji uspeh je prav gotovo uresničenje ex-tempor v Kampu Korada v Kanalu, ki se ga je letos udeležila le peščica slikarjev. Slike smo razstavili v oknih bivše banke in Manufakture v centru Kanala. Ta okna gostijo naše slike že nekaj let. Vsake tri mesece zamenjamo motive, da bi Kanalci in mimoidoči obiskovalci Kanala občudovali naše stvaritve.

Nikakor pa nismo zamudili ex-tempor v Drežnici sredi avgusta v času največje poletne vročine. Slike so bile razstavljene v prostorih TIC Kobarid. 

Z veseljem smo razstavljali v Medgeneracijskem centru Tince v Kulturnem domu Deskle, še posebej pa v prostorih NKBM Nova Gorica v Novi Gorici.

Slikanje v času omejenega gibanja poteka na daljavo tako, da vsak slikar riše doma. Povezujemo se s telefonom in računalnikom, kajti nas nič ne ustavi. Mi ustvarjamo naprej. Naše slike bodo kljub številnim prepovedim še lepše.

 

Vanda Colja

 

Deskle, 15. novembra 2020

 

Oglejte si tudi