Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Veseli december v Levpi

Mesec december je vsako leto praznično obarvan, poln veselja in pričakovanja. V ŠKT društvu Levpa pa je bil zadnji koledarski mesec predvsem zelo pester in poln različnih aktivnosti. Ko se je november že skoraj poslovil, so se v večnamenski dvorani v Levpi zbrale pridne gospodinje in na praznični izobraževalno-praktični kuharski delavnici, ki se izvaja pod okriljem projekta sodelovanja Vzpostavitev pogojev za EKO regijo BO JA, pripravile vrsto okusnih jedi. Delavnico je tudi tokrat vodila mentorica Alexandra Pi Bachel, ki je udeleženkam pomagala skuhati praznično bučno juho, beljakovinske zeljne rolice, bananin kruh z arašidovim maslom in praznične jabolčne vrtnice. Tako kot vsakokrat do sedaj, so se tudi tokrat udeleženke naučile veliko različnih receptov in tehnik ter domov odšle obogatene z novim znanjem.

V soboto 2. decembra pa sta se v večnamenski dvorani v Levpi odvijali kar dve praznični delavnici. Ob 9. uri se je začela otroška delavnica izdelovanja prazničnih voščilnic, ki jo je vodila Petra Skrt, v popoldanskem času pa je potekala še delavnica izdelovanja adventnih venčkov pod mentorstvom Kristine Pavšič. Obeh delavnic se je udeležilo veliko otrok in levpskih gospodinj, prav vsi pa so domov odnesli čudovite izdelke, ki so ves mesec krasili njihov pa verjetno še kakšen drug dom.

Društvo je aktivno leto zaključilo v torek, 26. decembra s praznovanjem tradicionalnega Štefanovega. Na prireditvi so nastopili levpski otroci z glasbenimi, plesnimi in recitatorskimi točkami. Zabavni program je zaključila amaterska igralska skupina Ga pihnemo iz Podnanosa, ki je z uprizoritvijo komedije Krivica boli nasmejala vse občinstvo. Žur se je nato nadaljeval do poznih večernih ur s harmonikašem Erikom Gregoričem.

Društvo je z delovanjem v letu 2023 zadovoljno, glavno prireditev so bili žal primorani zaradi slabega vremena odpovedati, a se že aktivno pripravljajo in samozavestno korakajo v novo leto, kjer jih čaka še več novih izzivov.

Oglejte si tudi