Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
11°C
JUTRI
27°C
13°C
Oceni objavo

2. delavnica Žive kuhinje v Levpi

V soboto, 25. marca se je v večnamenski dvorani v Levpi že drugič odvijala celodnevna izkustvena praktična delavnica žive kuhinje, ki jo je organiziral LAS Dolina Soče. Tudi tokrat je bil program ustvarjanja razdeljen na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu so udeleženke spoznale kako priti do pripomočkov, ki spodbujajo eko kmetovanje, izvedele so kaj je kolektivna blagovna znamka Iz doline Soče in se informirale o delavnici »Kako zadržati vodo v zemlji«.

V praktičnem delu je bil tokrat poudarek na beljakovinah. Izvajalki delavnice, Greta Černilogar in Alexandra Pi Bachel sta predstavili s čim in na kakšen način lahko dosežemo, da bodo naši jedilniki bogati z beljakovinami. V sklopu praktičnega dela so udeleženke pripravile čemaževo juho s proseno kašo, čičerikino beljakovinsko enolončnico, zelenjavno jušno osnovo, čičerikino mavrico, bistro juho z jušnim vložkom iz sveže zelenjave, sočne jabolčne rezine z makom, brownie presenečenja, lečino slano palačinko, lečino pizzo z gobami, špinačo in karamelizirano čebulo ter lazanjo enolončnico z grahom.

Za članice Aktiva podeželskih žena iz ŠKT društva Levpa je bil to še en poučen dan, v katerem so spoznale in skuhale veliko novih jedi ter se izobrazile na področju zdrave prehrane.

Oglejte si tudi