Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Predstavitev Društva upokojencev na F3ŽO

Organizatorji Festivala za tretje življenjsko obdobje omogočajo društvom upokojencev, da se brezplačno predstavijo na odprtem odru festivala. V društvu upokojencev Kanal smo se odločili, da to možnost izkoristimo in smo se na festival prijavili s Folklorno skupino iz Kala nad Kanalom in bili pri tem tudi uspešni.
Tekst: Franc Komac

Naša predstavitev je potekala dne 2. oktobra na odprtem odru Cankarjevega doma v Ljubljani. Po uvodni predstavitvi voditelja je nastopila Folklorna skupina iz Kala nad Kanalom. Kostumi, ki poustvarjajo oblačenje domačinov na prelomu iz 19. v 20. stoletje, so med prisotnimi vzbudili veliko zanimanje, njihov nastop, ki ga je spremljalo veliko obiskovalcev, pa je bil nagrajen z bučnim aplavzom.

Po nastopu je vodja skupine Darja Rijavec odgovorila še na nekaj vprašanj moderatorja, predsednik društva upokojencev Kanal Franc Komac, pa je predstavil organiziranost in delovanje društva. Vzpodbudo na nastopu nam je dajala tudi skupina 21 simpatizerjev in članov našega društva, ki je z nami na festival tudi potovala.

Samo vožnjo do Ljubljane smo popestrili s postankom, ker je bilo potrebno skuhati kavo in se malo okrepčati z dobrotami gospodinj, po povratku iz Ljubljane pa je med potjo sledil postanek z obveznim »KUPČK«-om.


Oglejte si tudi