Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

Nova sezona za okrepljeni in pomlajeni MePZ Jože Srebrnič že prinaša rezultate

MePZ Jože Srebrnič iz Deskel je novo sezono septembra 2023 pričel znatno okrepljen, saj se je zboru pridružilo kar precej novih, mladih pevcev, kar je zelo obetavno in razveseljivo.

Tako smo se pevci v novembru predstavili na Srednjem, kjer smo nastopili na proslavi ob 82. obletnici ustanovitve zbora Osvobodilne fronte slovenskega naroda za kanalsko območje.

Konec leta smo se prepustili božičnemu vzdušju in skupaj z Vokalno skupino Drežnica ter akustičnim triom Rene, Minka in Tomaž pripravili božična koncerta najprej v Drežnici ter nato še na Sveti Gori. Oba koncerta sta bila res lepo obiskana in božična pesem je nam in poslušalcem umirila dogajanje veselega decembra.

Seveda je bil konec leta namenjen tudi veselju in druženju, ko smo se pevke in pevci s pesmijo in veliko smeha poslovili od starega in nazdravili novemu letu, predvsem pa novim priložnostim in dogodivščinam.

Zadnji vikend v januarju je v Kulturnem domu v Desklah potekala tradicionalna prireditev Revija pevskih zborov Goriške 2024, kjer se je na tridnevni prireditvi predstavilo 26 različnih sestavov in okoli 550 pevcev. Zadnji, nedeljski večer je zaključil prav naš zbor MePZ Jože Srebrnič. Revija je vsako leto tudi strokovno spremljana, letos je to delo opravljala priznana zborovodkinja Andreja Martinjak, ki je v desklanskemu zboru opazila napredek in ga uvrstila na višji - regijski nivo. Za zbor, ki ima že častitljivo 47-letno tradicijo, je to prvič in napredek oz. priznanje je znatno pomlajenemu zboru vlil veliko nove energije in želje za nadaljnje delo.

Energija mlade zborovodkinje Minke Markič, ki zbor vodi zadnja štiri leta, je dobesedno nalezljiva, kar se odraža na počutju pevcev in celotnega vzdušja v zboru. Bi si pa pevci vseeno želeli še dodatne okrepitve – predvsem več moških glasov, zato jih prisrčno vabimo, da se nam pridružijo v naših vrstah.

Alenka Jug, foto: arhiv MePZ Jože Srebrnič

Oglejte si tudi