Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

V krajevni knjižnici Deskle se spet dogaja

Neutrudna pravljičarka Marja je vedno polna idej in skupaj s knjižničarko Dašo oblikujeta nova dogajanja, vedno nova presenečenja.
V novembru so otroci prisluhnili pravljici Tu blizu živi deklica, v začetku decembra pa je bila zgodba Posebno drevesce. Presenečenj tudi tokrat ni manjkalo, že na stopnicah na poti v knjižnico so svetile lučke, v knjižnici pa jih je pričakala še citrarka Milena Gabrijelčič, ki je iz svojega glasbila privabila nežne zvoke znanih otroških melodij.

30. decembra smo  pridružili dogajanju v spomin na krajana Pavla Medveška, ki je vse zgodbe iz Soške doline zbiral in jih ohranil. Volk, luna in čarobni kamenčki so popestrili sobotno popoldne.

V januarju smo prisluhnili pravljici Brin in ptičja hišica. Naključje je bilo, da je društvo za opazovanje ptic Slovenije  ravno v tistem času organiziralo akcijo Ptice okoli nas, zato so otroci dobili letake in bili pozvani, da se  vsi pridružijo akciji. Presenečenje je bila tokrat prava ptičja krmilnica, ki jo je izdelal domačin, Marja pa jo je podarila knjižnici Deskle.

V februarju, v času šolskih počitnic, smo spremljali dogodivščine Sovice Oke, znano pravljico Svetlane Makarovič. Na začetku smo knjižničarke in drugi člani kulturnega društva nagovorili prisotne v različnih jezikih in tako skromno obeležili tudi dan materinščine. Vsi otroci so dobili papirnate maske sovice, potem pa še izdelovali  podstavke za svinčnike v obliki sove in jih odnesli domov

Veliko število radovednih otrok, ki pazljivo prisluhnejo vsaki pravljici, je dokaz, da se dela dobro in je hkrati nagrada za ustvarjalce.

Nova doživetja nas čakajo tudi v marcu, aprilu in maju.


Knjižnica Deskle, Marta Bitežnik

Oglejte si tudi