Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
SRE.
21°C
8°C
Oceni objavo

Koča na Golici odprta tudi pozimi

Pri Planinskem društvu Jesenice so se odločili, da bo Koča na Golici ob vikendih in praznikih odprta tudi v zimskih mesecih. Nov oskrbnik Janez Zore ima veliko načrtov, poskrbel bo za dobro ponudbo, za silvestrovanje in še kakšen prijeten dogodek.

Pri društvu načrtujejo prirediti več predavanj, med drugim o varni zimski hoji v gore. Do 30. aprila 2024 poteka akcija z naslovom Prijatelj Golice. V koči je na voljo knjiga, kjer vsak vpiše vzpon. Velja eden na dan. Vsi, ki bodo zbrali 50 odstotkov vseh vpisov, bodo dobili topel obrok in pijačo, prve tri z največ obiski čaka darilo društva.

Da je bila odločitev za odprtost koče v zimskih mesecih prava, je pokazal že prvi vikend, 18. in 19. novembra. Veliko planincev je lep dan izkoristilo za vzpon do koče, nekateri tudi na vrh Golice. Vsi so pohvalili gostoljubje in ponudbo v koči. Janez Zore je poleg čaja pripravil enolončnice in okusen jabolčni zavitek.

Odprtost koče bo prilagojena zimskim razmeram, na prvem mestu bo poudarek na varnem pristopu in ugodnem vremenu. Vse informacije so na voljo na spletni strani društva in družabnih omrežjih.

Oglejte si tudi