Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Tudi v Stični pridobitve pomembne za kakovost življenja

V sredo, 16. junija, je potekala krajša otvoritvena slovesnost ob zaključku projekta izgradnje kanalizacije Stična 5. faza, ki je potekala na območju stanovanjskih objektov v zaselku nad kulturnim domom v smeri proti »Malem Borštu«. Na športnem igrišču pred stiškim kulturnim domom sta jo pripravila Občina Ivančna Gorica in Krajevna skupnost Stična.
Župan Dušan Strnad

je ob zaključku skoraj 850.000 evrov vrednega projekta povedal, da je izgradnja kanalizacijskih kanalov na območju celotne Krajevne skupnosti Stična zaradi zahtevnosti terena razdeljena na več faz. Trenutno zaključena 5. faza je prinesla dobrobit v številne domove v osrčju Stične. Poleg na novo zgrajene kanalizacije, so na tem odseku obnovljeni še vodovodni sistemi, položeni kabli za telekomunikacijo (optika) in elektriko, postavljena javna razsvetljava ter na novo asfaltirane ceste. »Po končani investiciji je podoba Stične drugačna in verjamem, da so krajani zadovoljni, kljub temu, da ste morali v času gradnje malo potrpeti. V pripravi na gradnjo je še preostala 6. faza, ki zajema območji »Kafehausa in Štorovja«, s tem pa bo območje KS Stična v večini kompletno opremljeno s kanalizacijskim sistemom«, je še dodal Strnad.

Tovrstni projekti kot je bila izgradnja kanalizacije in ostale infrastrukture dvigujejo raven prijetnega in predvsem varnega bivanja v Stični, je povedal tamkajšnji predsednik krajevne skupnosti, Klemen Ceglar. Ob zaključku del se je zahvalil tako naročniku Občini Ivančna Gorica kot vodilnemu izvajalskemu podjetju Komunalnim gradnjam Grosuplje za korektno opravljeno delo.

V imenu izvajalcev je prisotne nagovoril direktor podjetja Komunalne gradnje Grosuplje, Viktor Dolinšek. Povedal je, da je zaradi vsem znanih kamenin na tem delu Stične in ozkega prostora v naselju, šlo za izjemno zahteven in obsežen projekt. Direktor je pohvalil vse domačine ob trasi, ki so prisluhnili njihovim težavam in bili strpni v času gradnje, Občini pa se je zahvalil za zaupanje.

Otvoritveno slovesnost je povezoval podžupan, krajan in uporabnik novo urejenega dela Stične Tomaž Smole, za kulturno točko pa so poskrbeli člani Okteta fantov, ki delujejo v okviru Kulturnega društva Stična.

Oglejte si tudi