Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
14°C
PON.
28°C
14°C
Oceni objavo

Občini naziv Prostovoljstvu prijazne občine; šentviški šoli naziv »Junaki našega časa«

Med 20. in 26. majem poteka vseslovenski 25. Nacionalni teden prostovoljstva. Glavnim namen nacionalnega tedna prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija, je ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. Vsakoletni osrednji dogodek poteka na Slovesen dan prostovoljstva, ko podelijo tudi nagrade na področju prostovoljstva.

Letošnja podelitev in zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam je potekala v torek, 21. maja 2024, v Kočevju, kjer je OBČINA IVANČNA GORICA ponovno prejela naziv PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBČINA za leto 2024. Plaketo je v imenu občank in občanov prevzela direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič. Letos je naziv pridobilo 43 slovenskih občin. Kot je zapisano v obrazložitvi se naziv prostovoljstvu prijazne občine podeli zaradi zagotavljanja sredstev za uspešno delovanje prostovoljskih organizacij, za spodbujanje prostovoljstva in medgeneracijskega sodelovanja, za izvajanje skupnostnih projektov in skrb župana ter občinske uprave za promocijo prostovoljstva v občini Ivančna Gorica.

To pa ni edini prostovoljski projekt iz ivanške občine. Drugo leto zapored je naziv »Junaki našega časa« v kategoriji osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov, prejela Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični. V obrazložitvi Slovenske filantropije je zapisano, da so učenci na OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični močno vpeti v delovanje šole. Na šoli deluje okrepljeno tutorstvo, preko katerega si učenci nudijo medsebojno pomoč, prostovoljcem pa so dodeljene še druge naloge, preko katerih aktivno soustvarjajo šolski vsakdan. V letošnjem šolskem letu so tako zbirali star papir in zamaške, skrbeli za delovanje šolskega radia in v sodelovanju z Društvom upokojencev izdelovali različne izdelke. Koordinatorka in mentorica na šoli je Sabina Rozina.

Prejeti naziv je po besedah župana Dušana Strnada priznanje vsem prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam iz občine Ivančna Gorica. Prostovoljci po njegovih besedah opravljajo neverjetno poslanstvo in pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo. Hvala vam.

Oglejte si tudi