Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Horjul
DANES
23°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Horjulski hokejisti rušijo vse pred seboj

Horjulski hokejisti dosegajo doma in v tujini številne odmevne uspehe. Ekipa njihovih fantov do 18. leta starosti je osvojila naslov državnega prvaka ob koncu lanskega leta, potem pa so se na pobudo zveze odločili, da se z državno reprezentanco odpravijo na evropsko prvenstvo, ki je bilo poleti v Roani v Italiji. Po izjemnih tekmah so prišli do vrhunskega drugega mesta.

 

Na tem tekmovanju sta Slovenijo zastopali dve ekipi, in sicer U16 in U18, v katerih je večina tekmovalcev prav iz vrst horjulskih hokejistov oziroma Dinamitov. V selekciji do 16 let pa so nastopili štirje fantje iz Horjula. Vodstvo obeh ekip je bilo v celoti sestavljeno iz domačih, torej horjulskih trenerjev, ki so svoje znanje in izkušnje uspešno unovčili. Starejšo selekcijo je vodil Timotej Fink, ki sicer prihaja z Brezovice, a že svojo celotno hokejsko kariero trenira in tekmuje v Horjulu, medtem ko je mlajšo skupino vodil Jan Leben iz Horjula. V majhnem mestecu severno od Padove so slovenski hokejisti na evropskem prvenstvu v starostni skupini U18 dosegli izjemen uspeh in se na koncu veselili srebrne medalje. Edini, ki so jim morali priznati premoč, so bili češki hokejisti, kar je odličen rezultat glede na vso evropsko konkurenco.
Ob pogovoru o vrhunskih mednarodnih rezultatih je Timotej Fink, ki si profesionalni hokejski kruh služi v sosednji Italiji, povabil v svoje vrste tudi mlade, ki jih zanima dvoranski hokej. V horjulsko hokejsko šolo vpisujejo igralce do 10. leta starosti. Priporočljivo je, da otroci začnejo z rolanjem in treningi, ki so sprva seveda predvsem igra, že pri šestih letih. Šele z naslednjimi koraki znanje nadgrajujejo tako, da postane igra zabava, kasneje pa preidejo na zahtevnejše elemente in taktične poteze, ki krasijo vsako vrhunsko hokejsko ekipo. Vsem začetnikom je na voljo tudi izposoja opreme, tako da za začetek ni treba kupiti ničesar. Kasneje pa si seveda vsak posameznik omisli opremo, ki njemu najbolj ustreza in v kateri se najbolje počuti in tudi najbolje igra. Treningi potekajo trikrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih, torkih in četrtkih, medtem ko so petki in nedelje zjutraj rezervirani za tekme državnega prvenstva. Ob petkih se tekme začnejo ob 18. uri in trajajo vse do 22. ure, v tem času pa gledalci, ki so tudi lepo vabljeni, uživajo ob ogledu štirih tekem. Spodbuda s tribun je dobrodošla, spremljanje domače ekipe pa pravi užitek, ko dosega tako vrhunske rezultate. Vstop je seveda brezplačen, zabava pa ob petkovih večerih zagotovljena.
V letih, odkar je dvoranski hokej v Sloveniji, je športni park Horjul postal pravzaprav središče tega športa, ki je v marsičem podoben hokeju na ledu. Ne manjka hitrih akcij, pokanja palic in adrenalina. Sicer pa gre za dokaj varen šport, kjer so tekmovalci dobro zaščiteni. Sem ter tja sicer pride do kakšne manjše športne poškodbe, kar pa je sestavni del vsakega športa. Dober glas seže v deveto vas, pravi star pregovor, zato se vabila na turnirje kar vrstijo. Hokejisti so bili tako povabljeni na turnirje v ZDA, Španijo, Francijo, Italijo, Nemčijo. Povsod po Evropi je ime Dinamiti dobro znano in ga spoštujejo.
Pod okriljem Dinamitov trenirajo in tekmujejo različne starostne skupine. Natančneje šest ekip poleg hokejske šole, v katero sprejemajo tako fante kot dekleta do 10. leta starosti, ki se želijo naučiti dobro rolati in spoznati s tem športom. Ekipe do 13 let sodelujejo z ekipo iz Prevoj, sledita kategoriji do 16 in 18 let. Potem so tu še tri članske ekipe. Ekipo Dinamiti mladi  sestavljajo predvsem mlajši tekmovalci, ki še pridobivajo tekmovalne izkušnje, TNT Dinamiti so mladi in izkušeni tekmovalci, prva ekipa Dinamiti pa so serijski državni prvaki in mednarodno najbolj prepoznavni. Naj kot zanimivost dodamo, da najboljši hokejisti iz Horjula tekmujejo v močnih evropskih ligah, kar priča o izjemnem delu, ki ga opravljajo v športnem parku Horjul.

Horjulske dvoranske hokejiste in vse njihove uspehe lahko spremljate na njihovi internetni strani www.dinamiti.si in Facebook profilu.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi