Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Citypark razveselil horjulske otroke

Osnovna šola Horjul je bila letos izbrana na natečaju "Citypark polepša šolo". Z donacijo, v vrednosti 6.555 evrov, so obnovili vodovodne napeljave v starem delu šole ter tako tudi tam pridobili toplo vodo.

Osnovna šola Horjul se je tudi letos odločila, da sodeluje na dobrodelnem natečaju Citypark obnavljanja šol, ki ga je naše največje nakupovalno središče razpisalo pozno pomladi ter k sodelovanju povabilo vse osnovne šole iz Ljubljane in njene okolice. Tokrat je bil posluh komisije na strani horjulskih otrok. Za projekt so sprva namenili 5.000 evrov, nato pa jim je z všečki na Facebooku uspeli zbrati dodatnih 1.555 evrov, saj je bil končni znesek investicije večji.

Ravnatelj Primož Garafol je povedal, da so bili izbora veseli in so takoj zavihali rokave ter že v prvih dneh počitnic organizirali začetek del. "Mojstri so v kurilnici namestili dodaten zalogovnik za toplo vodo, od tam do sanitarij in učilnic pa potegnili nove cevi, po katerih bo končno pritekla topla voda. Zamenjali so tudi pipe. Pred koncem počitnic pa so zamenjali še obtočno črpalko in izolirali cevi," je navdušen pojasnil ravnatelj. Novih pridobitev so bili veseli tudi otroci, ki se bodo od sedaj lahko tudi v starem delu šole umivali s toplo vodo. V znak zahvale so predstavnikom donatorja zapeli himno horjulske osnovne šole ter jih prepričali, da "Šola res je zakon".

Sicer pa se na osnovni šoli trenutno opravljajo še druge investicije, ki bodo otrokom bivanje v šoli naredile še prijetnejše. O teh pa več v naslednji številki Našega časopisa.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: Robert Krumpak

 

Oglejte si tudi