Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Občinska čistilna akcija je uspela

V soboto, 16. marca, je v občini Horjul potekala velika spomladanska čistilna akcija. Ekipe prostovoljcev so se zbrale v jutranjih urah na dogovorjenih mestih, od koder so potem odšle na teren.
V soboto, 16. marca, je v občini Horjul potekala velika spomladanska čistilna akcija. Ekipe prostovoljcev so se zbrale v jutranjih urah na dogovorjenih mestih, od koder so potem odšle na teren.

V Horjulu je delo ekip koordiniral tudi podžupan Andrej Stanovnik, ki je tudi sam pomagal pri pobiranju odpadkov: »Bilo je veliko dobre volje, predvsem pa veliko zadovoljstvo, ko smo iz narave odstranili plastiko, razne folije in navlako, ki se nabere ob cestah in poteh ter vodotokih.«

Ob tej priložnosti se vsem vam, ki ste sodelovali v čistilni akciji zahvaljuje tudi župan Janko Prebil s svojimi sodelavci. Zahvaljuje se za trud in številčen odziv: »Zavedamo se, kako zelo pride prav vsak par pridnih rok in kako delo poteka hitro in v dobrem vzdušju, če se zberemo v večjem številu.«

Letos so se društva odlično organizirala in k sodelovanju pritegnila tudi veliko število otrok. To je tudi odlična popotnica zanje, saj skozi lastno sodelovanje spoznajo, kaj pomeni skrb za naravo in naše okolje. Žal pa smo tudi letos spoznali, kako nekateri brez slabe vesti odmetavajo smeti v naravo ob cestah ali potokih. Mar ne vedo, kaj pomeni odvržena pločevinka ali plastična vrečka za naravo? Jim je preprosto vseeno? Žal na to vprašanje verjetno ne bomo dobili odgovora. Imamo pa odgovor na to, kaj se zgodi ob takšni veliki čistilni akciji! Ekipe prostovoljcev, ki so se odpravile z vrečkami za smeti v naravo, so v sobotnem dopoldnevu prinesle nazaj polne vreče odpadkov, ki v naravnem okolju nimajo kaj početi.

Skrb za naravno okolje je naša skupna naloga. Delo je potekalo hitro in učinkovito tudi ob pomoči ekipe zaposlenih v podjetju Huliot, ki je tudi sicer sodelovalo pri tej akciji, saj so darovali vreče za smeti in rokavice.

 

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

 

Oglejte si tudi