Oceni objavo

Zavod za turizem Grosuplje pridobil tri električna kolesa

Na podlagi programa dela upravljanja Krajinskega parka Radensko polje je Turizem Grosuplje pridobil tri e-kolesa. Projekt v višini 6.065,97 evrov je v celoti financiralo Ministrstvo za okolje in prostor v sklopu izvajanja ukrepov za ohranjanje biotske raznovrstnosti z namenom prilagajanja na podnebne spremembe in trajnostne mobilnosti. Kolesa so namenjena za pomoč pri terenskem delu izvajanja nalog upravljalca zavarovanega območja Krajinskega parka Radenskega polja. 

Krajinski park Radensko polje je čudovit košček narave, ki nas v vseh letnih časih navdušuje s svojimi posebnostmi in raznolikostjo. A narava je krhka in tega se upravitelji parka še kako dobro zavedamo. Da bomo svoje delo v parku lahko opravljali v sožitju z naravo in brez dodatnega kaljenja njenega miru, smo se za potrebe našega terenskega dela opremili s kolesi. Tako bomo poskrbeli za naravi prijaznejšo mobilnost. 

Ko naslednjič švignete mimo kolesarja na obronkih parka, naj vas to spomni na mir, ki ga lahko užijete le nekaj metrov proč.

Še posebej pa vas vabimo v Žabjo hišo, kjer se lahko podučite o tem, kaj vse skriva naše Radensko polje in si z novim razumevanjem tega posebnega parka popestrite svoj naslednji sprehod po njem.

Uroš Perme, Zavod za turizem Grosuplje

Oglejte si tudi