Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Višnja Gora s številnimi projekti dobiva na privlačnosti

V Višnji Gori se pospešeno izvaja obnova odseka državne ceste od podružnične šole do starega mestnega jedra v Višnji Gori. Poleg obnove vozišča, Občina Ivančna Gorica istočasno izvaja gradnjo pločnika za pešce po trasi, kjer prostorsko dopušča.

Na lokaciji se trenutno izvajajo utrditvena dela za hodnik za pešce, ki bo zgrajen od podružnične šole do Vzgojno izobraževalnega zavoda Višnja Gora. Poleg izgradnje pločnika se v neposredni bližini uvoza na parkirišče h čebelnjaku Kranjske čebele postavlja nov oporni zid. Zdajšnji je bil v izredno slabem stanju, zato je obnova nujna.

Po izvedbi pločnika in opornega zidu bo po predhodni odstranitvi obstoječega asfalta, sledilo asfaltiranje cestišča. Trasi prilagojena bo urejena tudi javna razsvetljava.

Po besedah župana Dušana Strnada bo Višnja Gora po obnovljenem odseku od Starega trga do mestnega jedra, ki je bil v celoti prenovljen lani maja in danes obnavljajočega odseka, še dodatno pridobila na privlačnosti.

Upravljalec državnih cest in Občina Ivančna Gorica še naprej obveščata, da je zaradi obnove vozišča in pločnika za pešce izvedena popolna zapora na tem odseku. Obvoz je urejen po lokalnih cestah.

Uporabnike ceste prosimo za razumevanje.

Oglejte si tudi